Halušky se zelím recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření45 minPočet porcí2 porce

Halušky se zelím jsou jednoduché jídlo, kterým se zavděčíte asi každému. Tentokrát jsou bez brynzy, zato s pikantním kysaným zelím.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 350 g kysaného zelí
  • 600 g brambor
  • 200 g polohrubé mouky
  • 180 g slaniny
  • špetka soli
  • špetka mletého černého pepře
  • rostlinný olej


Způsob přípravy

Slaninu nakrájíme nadrobno, nasypeme do vyšší pánve a rozškvaříme ji na trošce rostlinného oleje. Přidáme pokrájené kysané zelí a promícháme. Směs trochu osolíme a opepříme a dusíme za občasného míchání čtvrt hodiny.

Brambory oloupeme, nastrouháme na struhadle, trochu přisolíme a promícháme je důkladně s polohrubou moukou.

Ve větším kastrole přivedeme vodu k varu a přes cedník bramborové těsto do vroucí vody protlačujeme . Ve vodě halušky opatrně promícháme a jakmile vyplavou na hladinu, scedíme je do mísy.

V míse halušky smícháme s podušeným zelím a slaninou a podáváme horké.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Halušky se zelím recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Halušky se zelím.
Nebo hledejte podobné podle části názvu halušky zelím .
Hledat podobné recepty na internetu jako Halušky se zelím

Kde najít informace



×