recepty

Hamburská kýta na smetaně


Hamburská kýta na smetaně je nejlepší podávaná s domácím houskovým knedlíkem. Je to skvělé jídlo pro slavnostní a významné rodinné obědy...
(celý recept)

Hamburská kýta na smetaně je nejlepší podávaná s domácím houskovým knedlíkem. Je to skvělé jídlo pro slavnostní a významné rodinné obědy....
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření80 minPočet porcí4 porce


Ingredience receptu

  • 600 g vepřového masa z kýty
  • 300 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
  • 200 ml smetany
  • 1 bobkový list
  • 5 kuliček nového koření
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 bílá cibule
  • hladká mouka
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • 2 naložené okurky
  • 50 g šunky
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 500 ml zeleninového vývaru

Způsob přípravy

Vepřovou kýtu opláchneme a osušíme. Maso nakrájíme na plátky, zlehka je naklepeme, osolíme a opepříme po obou stranách.

V kastrole osmahneme na rozpáleném tuku nadrobno nakrájenou cibuli a pak přidáme plátky masa a osmahneme je zprudka po obou stranách. Nyní podlijeme maso vývarem, přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu, citronovou šťávu, bobkový list a nové koření. Kastrol přikryjeme pokličkou a maso v něm zvolna dusíme do měkka.

Když je maso měkké, vyndáme ho na talíř, z omáčky odstraníme kuličky nového koření a bobkový list a tyčovým mixérem zeleninu rozmixujeme. Lžíci hladké mouky rozšleháme ve smetaně a nalijeme do omáčky. Podle potřeby můžeme omáčku zředit zbylým vývarem. Hotovou omáčku ještě povaříme a dochutíme solí a pepřem.

Nakonec vrátíme do omáčky maso, přidáme ještě nadrobno nakrájenou šunku a kyselou okurku a už jen prohřejeme. Fotografie: Mediawiki.org


  • Kuchař: Tomáš Rohlena
  • Publikováno:

Kategorie: Vepřové

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Hamburská kýta na smetaně.
Nebo hledejte podobné podle části názvu hamburská kýta smetaně .
Hledat podobné recepty na internetu jako Hamburská kýta na smetaně

Naši partneři