Sdílet:

Holandský řízek recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření45 minPočet porcí2 porce

Holandský řízek podáváme nejčastěji s bramborovou kaší politou rozpuštěným máslem. Někdo ho má rád i s tatarskou omáčkou a vařenými brambory.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 200 g prorostlého vepřového masa
  • 60 g tvrdého sýra (eidam apod.)
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • 5 lžic hladké mouky
  • 5 lžic strouhanky
  • 1 vejce
  • rostlinný olej na smažení


Způsob přípravy

Vepřové maso dobře umeleme na masovém strojku.

Vybraný sýr nastrouháme nahrubo.

Oboje smícháme v míse, okořeníme mletým pepřem a podle chuti osolíme. Je-li třeba, přidáme lžíci vody a důkladně vše promícháme.

Mokrýma rukama vytvarujeme z těsta placičky, které obalíme postupně v mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance.

Připravené holandské řízky usmažíme ve vyšší pánvi v rozpáleném oleji dozlatova. Zdroj foto: Facebook.com


Komentáře Holandský řízek

Věra-72   9.9.2020 - 07:10

Udělala jsem z kuřecího masa, aby jídlo bylo lehčí. Bylo též moc dobré.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Holandský řízek recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Holandský řízek.
Nebo hledejte podobné podle části názvu holandský řízek .
Hledat podobné recepty na internetu jako Holandský řízek

Kde najít informace



×