recepty

Holandský řízek


Holandský řízek podáváme nejčastěji s bramborovou kaší politou rozpuštěným máslem. Někdo ho má rád i s tatarskou omáčkou a vařenými brambory...
(celý recept)

Holandský řízek podáváme nejčastěji s bramborovou kaší politou rozpuštěným máslem. Někdo ho má rád i s tatarskou omáčkou a vařenými brambory....

Ingredience receptu

  • 200 g prorostlého vepřového masa
  • 60 g tvrdého sýra (eidam apod.)
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • 5 lžic hladké mouky
  • 5 lžic strouhanky
  • 1 vejce
  • rostlinný olej na smažení

Způsob přípravy

Vepřové maso dobře umeleme na masovém strojku.

Vybraný sýr nastrouháme nahrubo.

Oboje smícháme v míse, okořeníme mletým pepřem a podle chuti osolíme. Je-li třeba, přidáme lžíci vody a důkladně vše promícháme.

Mokrýma rukama vytvarujeme z těsta placičky, které obalíme postupně v mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance.

Připravené holandské řízky usmažíme ve vyšší pánvi v rozpáleném oleji dozlatova. Zdroj foto: Facebook.com


  • Kuchař: HanaRohlenová
  • Publikováno:

Kategorie: Vepřové

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Holandský řízek.
Nebo hledejte podobné podle části názvu holandský řízek .
Hledat podobné recepty na internetu jako Holandský řízek

Naši partneři