Horkovzdušná fritéza recept
Horkovzdušná fritéza je příjemný pomocník do kuchyně, ve kterém můžeme připravit jídlo bez připalovaného tuku, tudíž mnohem zdravější. Kromě krevet jako v našem receptu, můžeme rychle a zdravě připravit třeba americké brambory nebo zeleninové hranolky.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 6 velkých krevet
- 1 vejce
- hladká mouka
- jemná strouhanka
- mletý černý pepř
- mořská sůl
- olivový olej
Způsob přípravy
Horkovzdušnou fritézu předehřejeme na 180 stupňů. Krevety oloupeme a odstraníme střívko. Do tří misek připravíme rozšlehané vejce, hladkou mouku se špetkou soli a pepře a strouhanku.
Připravené krevety obalíme v trojobalu a naskládáme je do olejem vymazaného koše. V předehřáté fritéze je smažíme asi 7 minut. Hotové smažené krevety podávejte se svým oblíbeným dipem a čerstvou zeleninou