Hospodský vepřový guláš podáváme s chlebem nebo s knedlíkem jako výborné syté hlavní jídlo. Máme-li rádi pikantnější jídla, můžeme ho dochutit nakonec ještě pokrájenou feferonkou. (celý recept)
Hospodský vepřový guláš podáváme s chlebem nebo s knedlíkem jako výborné syté hlavní jídlo. Máme-li rádi pikantnější jídla, můžeme ho dochutit nakonec ještě pokrájenou feferonkou.
Na sádle osmažíme...
Hospodský vepřový guláš podáváme s chlebem nebo s knedlíkem jako výborné syté hlavní jídlo. Máme-li rádi pikantnější jídla, můžeme ho dochutit nakonec ještě pokrájenou feferonkou.
Na sádle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli dohněda. Pak přidáme mletou papriku, kmín a vepřové maso nakrájené na kostky. Zprudka, ale krátce osmahneme a hned zalijeme vodou, aby dlouhým smažením paprika nezhořkla. Maso by mělo být skoro ponořené ve vodě. Přidáme bobkový list, pepř, nové koření a rajčatový protlak.
Přivedeme k varu a přikryté zvolna vaříme asi hodinu. Vodu přidáváme pouze až se úplně vyvaří.
Když maso změkne, přilijeme horkou vodu podle toho, kolik má být omáčky. Vložíme nasekanou kostku masového vývaru a zahustíme hladkou moukou rozšlehanou ve vodě. Necháme odkryté ještě zvolna vařit asi čtvrt hodiny a nakonec přidáme utřený česnek a majoránku a podle chuti osolíme.