Houbové ragú recept
Houbové ragú s čerstvým pečivem nebo s dušenou rýží rozhodně stojí za zkoušku. Pokud nemáte čerstvé lesní houby, klidně použijte žampiony.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 250 g vepřové kýty
- 200 g hub
- 1 lžíce Solamylu
- 120 ml zakysané smetany
- 1 zelená jarní cibulka
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- zeleninový vývar
- sůl
- mletý černý pepř
- olivový olej
Způsob přípravy
Vepřové maso nakrájíme na nudličky. Houby očistíme a nakrájíme na malé plátky. Ve vysoké pánvi zahřejeme olej a maso společně s houbami a nadrobno nakrájenou cibulku na něm krátce osmahneme.
Nyní do pánve přidáme rajčatový protlak, špetku soli a pepře, vše podlijeme vývarem a dusíme do měkka. Poté přidáme Solamyl rozmíchaný v trošce vody a znovu krátce povaříme.
Nakonec do hotového ragú přidáme zakysanou smetanu a už jen promícháme a prohřejeme.