recepty

Houbové ragú


Houbové ragú s čerstvým pečivem nebo s dušenou rýží rozhodně stojí za zkoušku. Pokud nemáte čerstvé lesní houby, klidně použijte žampiony...
(celý recept)

Houbové ragú s čerstvým pečivem nebo s dušenou rýží rozhodně stojí za zkoušku. Pokud nemáte čerstvé lesní houby, klidně použijte žampiony....

Ingredience receptu

  • 250 g vepřové kýty
  • 200 g hub
  • 1 lžíce Solamylu
  • 120 ml zakysané smetany
  • 1 zelená jarní cibulka
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • zeleninový vývar
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • olivový olej

Způsob přípravy

Vepřové maso nakrájíme na nudličky. Houby očistíme a nakrájíme na malé plátky. Ve vysoké pánvi zahřejeme olej a maso společně s houbami a nadrobno nakrájenou cibulku na něm krátce osmahneme.

Nyní do pánve přidáme rajčatový protlak, špetku soli a pepře, vše podlijeme vývarem a dusíme do měkka. Poté přidáme Solamyl rozmíchaný v trošce vody a znovu krátce povaříme.

Nakonec do hotového ragú přidáme zakysanou smetanu a už jen promícháme a prohřejeme.


  • Kuchař: HanaRohlenová
  • Publikováno:

Kategorie: Vepřové

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Houbové ragú.
Nebo hledejte podobné podle části názvu houbové ragú .
Hledat podobné recepty na internetu jako Houbové ragú

Naši partneři