Houbové smetanové rizoto recept

Dana F.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí4 porce

Houbové rizoto je prostě jedinečné. Vyzkoušejte tento recept, kde je zjemněné smetanou a doplněné čerstvými bylinkami, které chuť hub podtrhnou. Není to žádná vysoká škola vaření, houbové rizoto zvládne i občasný kuchař či kuchařka.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 300g rýže kulatozrné
  • 1 červená cibule
  • 1,5l vývaru
  • 250g čerstvých hub
  • 50ml bílého vína
  • 250ml smetany
  • 2 lžíce másla
  • olivový olej
  • čerstvý tymián
  • čerstvá petržel
  • sůl
  • pepř


Způsob přípravy

Houby si důkladně očistíme nakrájíme na plátky. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme v hrnci na směsi másla s olejem. Vsypeme houby, osolíme, opepříme, vhodíme nadrobno nasekané čerstvé bylinky a osmahneme doměkka. Poté přilijeme víno, mírně povaříme a přilijeme smetanu.

Chvíli povaříme, přilijeme vývar a vsypeme rýži. Vaříme tak dlouho, dokud není rýže měkká.

Podle chuti ještě posolíme a můžeme servírovat. Ozdobíme snítkou tymiánu. Dobrou chuť!


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Houbové smetanové rizoto recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Houbové smetanové rizoto.
Nebo hledejte podobné podle části názvu houbové smetanové rizoto .
Hledat podobné recepty na internetu jako Houbové smetanové rizoto

Kde najít informace



×