Houbové rizoto je prostě jedinečné. Vyzkoušejte tento recept, kde je zjemněné smetanou a doplněné čerstvými bylinkami, které chuť hub podtrhnou. Není to žádná vysoká škola vaření, houbové rizoto zvládne i občasný kuchař či kuchařka. (celý recept)
Houbové rizoto je prostě jedinečné. Vyzkoušejte tento recept, kde je zjemněné smetanou a doplněné čerstvými bylinkami, které chuť hub podtrhnou. Není to žádná vysoká škola vaření, houbové rizoto zvlád...
Houby si důkladně očistíme nakrájíme na plátky. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme v hrnci na směsi másla s olejem. Vsypeme houby, osolíme, opepříme, vhodíme nadrobno nasekané čerstvé bylinky a osmahneme doměkka. Poté přilijeme víno, mírně povaříme a přilijeme smetanu.
Chvíli povaříme, přilijeme vývar a vsypeme rýži. Vaříme tak dlouho, dokud není rýže měkká.
Podle chuti ještě posolíme a můžeme servírovat. Ozdobíme snítkou tymiánu. Dobrou chuť!