Houbový kuba je staročeské jídlo, které se nejčastěji připravovalo na Vánoce (ze sušených hub). Je to veliká pochoutka, obzvláště z čerstvých hříbků a lišek. Recept není těžký, určitě houbového kubu vyzkoušejte. (celý recept)
Houbový kuba je staročeské jídlo, které se nejčastěji připravovalo na Vánoce (ze sušených hub). Je to veliká pochoutka, obzvláště z čerstvých hříbků a lišek. Recept není těžký, určitě houbového kubu v...
Ječné kroupy propláchneme ve studené vodě a popřípadě vybereme ty špatné. Dáme do hrnce, zalijeme vodou a nehcáme minimálně 12 hodin namočené (přes noc). Poté vodu slijeme, dáme novou a kroupy uvaříme doměkka.
Cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme na sádle nebo másle a přihodíme nadrobno nakrájené houby.
Poté okořeníme - osolíme, okmínujeme a opepříme. Nesmíme zapomenout na majoránku.
Hotové houby smícháme s kroupami a vsypeme do vymazaného pekáčku. Vložíme do předem rozehřáté trouby a pečeme na 175°C přibližně 20 minut.