Sdílet:

Houbový kuba recept

Dana F.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí6 porcí

Houbový kuba je staročeské jídlo, které se nejčastěji připravovalo na Vánoce (ze sušených hub). Je to veliká pochoutka, obzvláště z čerstvých hříbků a lišek. Recept není těžký, určitě houbového kubu vyzkoušejte.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 600g čerstvých hub
  • 400g ječných krup
  • 2 cibule
  • sádlo nebo máslo
  • 4 stroužky česenku
  • majoránka
  • kmín
  • sůl
  • pepř


Způsob přípravy

Ječné kroupy propláchneme ve studené vodě a popřípadě vybereme ty špatné. Dáme do hrnce, zalijeme vodou a nehcáme minimálně 12 hodin namočené (přes noc). Poté vodu slijeme, dáme novou a kroupy uvaříme doměkka.

Cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme na sádle nebo másle a přihodíme nadrobno nakrájené houby.

Poté okořeníme - osolíme, okmínujeme a opepříme. Nesmíme zapomenout na majoránku.

Hotové houby smícháme s kroupami a vsypeme do vymazaného pekáčku. Vložíme do předem rozehřáté trouby a pečeme na 175°C přibližně 20 minut.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Houbový kuba recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Houbový kuba.
Nebo hledejte podobné podle části názvu houbový kuba .
Hledat podobné recepty na internetu jako Houbový kuba

Kde najít informace



×