Houskový knedlík recept
Klasická česká příloha jídel s omáčkou či sosem.
Prřipravíme si mísu, ve které smícháme housku nakrájenou na malé kostičkym, polohrubou mouku.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g polohrubé mouky
- 2 housky
- 25 g kvasnic
- 3 dl vlažného mléka
- lžička cukru
- sůl
Způsob přípravy
Klasická česká příloha jídel s omáčkou či sosem. Prřipravíme si mísu, ve které smícháme housku nakrájenou na malé kostičkym, polohrubou mouku. Po promíchání zalijeme mlékem. Dále do směsi přidáme lžičku cukru, špetku soli a kvasnice. Pořádně těsto promícháme a prohněteme do vláčna. Dáme těsto kynout na 30-45 minut v teple (stačí pokojová teplota).
Vykynuté těsto rozdělíme na dva kusy a z nich vypracujeme válcovitý knedlík. Připravené knedlíky dáme vařit do vařící osolené vody. Vaříme cca 17-20 minut. Uvařený knedlík propícháme špejlí, aby se nám nepropadl. Knedlík můžeme hned podávat s jídlem nebo ho můžeme dát do lednice a použít později.