Vyklepneme si zvlášť žloutek a bílek.
Necháme si roztát čerstvé máslo a metličkou ho ve vyšší nádobě vyšleháme se žloutky.
Na prkénku si pokrájíme na malé kousky starší pečivo. Přidáme do nádoby. Zakápneme trochou mléka. Okořeníme. Přidáme sůl.
Opláchneme si petrželku a nůžkami nastříháme do nádoby. Promícháme a zpracujeme.
Mezi tím, si do hrnce dáme vodu, osolíme a uvedeme do varu.
Bílek si vyšleháme do tuhého sněhu a vmícháme ho do těsta.
Těsto na knedlíky vložíme do vlhkého ubrousku, čisté vlhké utěrky nebo potravinářské folie.
Vložíme do hrnce a vaříme. (cca 25 minut) Uvařený knedlík si rozkrájíme a podáváme např. ke guláši.