Recept Hovězí špíz

Detail receptu na jídlo Hovězí špíz. Podrobný popis jak uvařit tento pokrm. Recept obsahuje podrobný seznam ingrediencí.

Hovězí špíz

Publikováno:   Nahraj fotku a vyhraj!

3

Hovězí špíz z kvalitního masa je rozhodně pochoutka. Přílohu si zvolíme podle své chuti, buď salát z čerstvé zeleniny, nebo opečené brambory, či hranolky.

Marinádu připravíme smícháním utřeného česneku, zázvoru, nasekané zelené cibule, 1/2 šálku hnědého cukru a 1/2 šálku bílého cukru v hrnci.

Tuto směs za stálého míchání zahřejeme, přidáme 1 hrnek medu a všechen zbylý cukr. Směs přivedeme k varu a asi 15 minut opatrně povaříme. Stále mícháme. Po této době marinádu odstavíme z plotny, vložíme do ní maso a potřeme ho marinádou ze všech stran. Maso necháme marinovat 12 hodin.

Po této době maso vyndáme z marinády a osušíme. Nakrájíme ho na menší kousky, navlečeme na špejle nebo jehly tak, aby se jednotlivé kousky nedotýkaly.

Hotové špízy vložíme do předehřátého grilu a grilujeme je z každé strany asi 2 minuty. Při grilování je můžeme potírat směsí ze zbylého medu a rybí omáčky.

Hovězí špíz z kvalitního masa je rozhodně pochoutka. Přílohu si zvolíme podle své chuti, buď salát z čerstvé zeleniny, nebo opečené brambory, či hranolky. Marinádu připravíme smícháním utřeného čes...

Sdílejte článek:

  • Doba vaření: 90 min
  • Počet porcí 8

Recenze a hodnocení receptu Hovězí špíz


Napište vaší recenzi nebo komentář


Tento recept ještě nebyl okomentován
Recept Hovězí špíz

Ingredience receptu Hovězí špíz

900 g hovězího steaku
2 hrnky sojové omáčky
špejle
4 plátky čerstvého zázvoru
1,5 hrnku medu
1 stroužek česneku
8 stonků zelené cibulky
3/4 hrnku bílého cukru
3/4 hrnku hnědého cukru
1 lžíce rybí omáčky

Recepty, které vás budou zajímat

Kategorie receptů Hovězí
Hledat podobné recepty jako Hovězí špíz

Podobné recepty jako Hovězí špíz


Naši partneři

×

Nahrání fotografie jídla

Zaregistrujte se a nahrajte fotky jídel a vyhrajte v měsíčních soutěžích.
Přihlásit se přes sociální sítě

×

Váš recept je nyní uložen!

Zaregistrujte se, aby jste se k uloženým receptům později dostal/a.
Přihlásit se přes sociální sítě


Podmínky použití | Ochrana os.údajů