Hovězí špíz s omáčkou chimichurri recept
Hovězí špíz s omáčkou chimichurri zvládnou i začátečníci v grilování. Snadno a rychle připravené jednoduché jídlo s pikantní omáčkou bude určitě všem chutnat.
(celý recept)
Ingredience receptu
- chimichurri omáčka:
- 1 hrnek nasekané zelené petrželky
- 1/4 hrnku nasekaného oregana
- 1 hrnek nasekaného koriandru
- 1/3 hrnku červeného vinného octa
- 1/2 lžičky soli špetka mletého černého pepře
- 1/2 hrnku olivového oleje
- 1/2 lžičky mleté papriky
- 2 utřené stroužky česneku
- špíz:
- 700 g hovězí svíčkové nakrájené na kostky
- 1 červená cibule nakrájená na kousky
- 1 žlutá paprika nakrájená na kousky
- sůl
- mletý černý pepř
- olivový olej - dle potřeby
Způsob přípravy
Hovězí špíz s omáčkou chimichurri zvládnou i začátečníci v grilování. Snadno a rychle připravené jednoduché jídlo s pikantní omáčkou bude určitě všem chutnat. Připravíme si argentinskou omáčku chimichurri důkladným smícháním všech ingrediencí a uložíme ji do chladna. Na špejle nebo grilovací jehly potřené olejem střídavě napichujeme kousky masa, cibule a žluté papriky.
Hotový špíz lehce okořeníme pepřem a osolíme. V předem předehřátém grilu na střední teplotu pak špízy grilujeme přibližně 4 až 5 minut ze všech stran, dokud není maso propečené. Hotové špízy podáváme s připravenou pikantní omáčkou a můžeme přidat třeba čerstvý zelený salát.