Hovězí hrudí na pivě je velmi chutná varianta přípravy hovězího masa. Hrudí je libové a šťavnaté maso a jeho příprava je poměrně snadná. (celý recept)
Hovězí hrudí na pivě je velmi chutná varianta přípravy hovězího masa. Hrudí je libové a šťavnaté maso a jeho příprava je poměrně snadná.
Předehřejeme troubu na 220 stupňů. Omyté a osušené maso vcel...
Hovězí hrudí na pivě je velmi chutná varianta přípravy hovězího masa. Hrudí je libové a šťavnaté maso a jeho příprava je poměrně snadná.
Předehřejeme troubu na 220 stupňů. Omyté a osušené maso vcelku osolíme a opepříme. Vložíme ho na pekáč se zahřátým řepkovým olejem a v troubě ho opékáme za občasného obrácení 10 až 12 minut dohněda. Pak maso vyjmeme z pekáče a dáme stranou.
Do pekáče vložíme tymián, cibuli, bobkový list, mrkev ,celer a zalijeme to trochou hovězího vývaru. Vše dusíme na plotně asi 5 minut, až zelenina změkne a začne hnědnout. Pak přilijeme pivo, znovu přivedeme k varu a povaříme 2 až 3 minuty, až se množství tekutin sníží na polovinu.
Pak přidáme do pekáče maso a zbytek hovězího vývaru. Maso by mělo být asi do poloviny ponořené ve vývaru. Pekáč zakryjeme víkem, vložíme zpět do trouby a zvolna pečeme 3,5 hodiny. Pak víko sundáme a ještě půl hodiny pečeme nepřikryté.
Hotové maso necháme ležet v pekáči 20 minut, pak ho přeneseme na prkénko a proti vláknu nakrájíme na plátky.
Jednotlivé porce na talířích polijeme trochou vypečené omáčky.Skvělou přílohou může být bramborová kaše, nebo i vařené brambory.