recepty

Hovězí po burgundsku


Hovězí po burgundsku je klasika, kterou by měl umět každý kuchař. Kupte si dvě láhve vína, jednu na vaření, druhou k jídlu, a pusťte se do toho...
(celý recept)

Hovězí po burgundsku je klasika, kterou by měl umět každý kuchař. Kupte si dvě láhve vína, jednu na vaření, druhou k jídlu, a pusťte se do toho. Hovězí maso nakrájené na kostky obalíme v mouce, ve ...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření150 minPočet porcí8 porcí


Ingredience receptu

  • 1,8 kg hovězího masa (třeba svíčková)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • snítka tymiánu
  • snítka petržele
  • 1 bobkový list
  • 1 cibule
  • 2 mrkve
  • 4 stroužky česneku
  • 4 hrnky hovězího vývaru
  • 750 ml červeného vína
  • 1/4 hrnku polohrubé mouky
  • 450 g žampionů
  • 5 malých cibulek
  • mletý černý pepř
  • 6 plátků slaniny

Způsob přípravy

Hovězí po burgundsku je klasika, kterou by měl umět každý kuchař. Kupte si dvě láhve vína, jednu na vaření, druhou k jídlu, a pusťte se do toho. Hovězí maso nakrájené na kostky obalíme v mouce, ve které jsme rozmíchali špetku pepře. Ve velkém kastrole osmažíme nakrájenou slaninu s mrkví nakrájenou na kolečka, celerem nakrájeným na větší kousky a jednou nakrájenou cibulí. Je-li potřeba, přidáme trochu oleje. Když je zelenina již téměř měkká, přidáme k ní utřený česnek, zamícháme a pak všechno děrovanou lžící přendáme z kastrolu na talíř. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Do kastrolu, kde jsme opékali zeleninu, přidáme olej a maso obalené v mouce na něm opečeme ze všech stran. Pak ho zalijeme vínem, přidáme opečenou zeleninovou směs se slaninou, tymián, petržel a bobkový list a osolíme. Na mírném plameni pak vše vaříme nejméně 2 hodiny. Dle potřeby doléváme hovězím vývarem. Ke dvěma malým cibulkám přidáme celé očištěné žampiony, vše pokapeme olivovým olejem a na plechu v předehřáté troubě pečeme asi půl hodiny. V poslední půlhodině vaření masa přidáme směs hub a cibule do hrnce a společně dovaříme. Pře podáváním z omáčky odstraníme kousky bylinek a koření a je-li třeba zahustíme trochou mouky.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Hovězí

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Hovězí po burgundsku.
Nebo hledejte podobné podle části názvu hovězí burgundsku .
Hledat podobné recepty na internetu jako Hovězí po burgundsku

Naši partneři