Recept Hovězí Stroganoff

Detail receptu na jídlo Hovězí Stroganoff. Podrobný popis jak uvařit tento pokrm. Recept obsahuje podrobný seznam ingrediencí.

Hovězí Stroganoff

Publikováno:   Nahraj fotku a vyhraj!

2

Jestliže nechcete použít svíčkovou nebo panenku, můžete zkusit mleté hovězí maso.

Podle wikipedie, se stroganoff poprvé objevil v ruských kuchařkách někdy v polovině 19 století. Dost pravděpodobně jej pojmenovali podle nějakého význačného člena rodiny Stroganoff.

Na velké pánvi na střední teplotu, rozehřejeme 3 lžíce másla. Přihodíme kousky hovězího a zároveň přidáme na teplotě. Osolíme, opepříme a jakmile nám maso na všech stranách zhnědne, tak maso vyjmeme a dáváme stranou.
Ve stejné pánvičce, s opět staženou teplotou, dáme smažit nasekanou šalotku. Děláme asi 2 minutky tak, aby se nám obalila ve výpeku z hovězího. Poté dáváme také stranou.
A opět v té samé pánvi, si rozehřejeme další 2 lžíce másla, kdy znovu přidáme na teplotě, tentokrát na středně vyšší. Přidáme žampióny. Za občasného míchání smažíme asi tak 5 minut. Přidáme estragon a muškátový oříšek. Stáhneme teplotu na minimum a přidáme zakysanou smetanu. Opatrně promícháme.
Přidejte připravené maso a šalotku. Dochuťte solí a pepřem. Necháváme povařit.
Podáváme okamžitě a to tak, že stroganoffem přelijeme fettuccini, nudle, rýži nebo bramborovou kaši.
Já si pamatuji, že můj táta tím zaléval na půl uvařené brambory, nakrájené na kolečka v zapékací míse, ještě spolu s bobkovým listem, novým kořením a nechával zapéct.
To bylo něco neskutečně dobrého.

Jestliže nechcete použít svíčkovou nebo panenku, můžete zkusit mleté hovězí maso. Podle wikipedie, se stroganoff poprvé objevil v ruských kuchařkách někdy v polovině 19 století. Dost pravděpodobně ...

Sdílejte článek:

  • Doba vaření: 40 min
  • Počet porcí 4

Recenze a hodnocení receptu Hovězí Stroganoff


Napište vaší recenzi nebo komentář


Tento recept ještě nebyl okomentován
Recept Hovězí Stroganoff

Ingredience receptu Hovězí Stroganoff

5 lžic másla
500g panenky nebo svíčkové nakrájené na krátké proužky
1/2 hrnku nasekané šalotky(když není, můžeme zaměnit za cibuli)
Sůl a pepř podle chuti
1/8 lžičky nastrouhaného muškátového oříšku
2 lžičky čerstvě nasekaného estragonu nebo 1 lžičku sušeného(pelyněk)
1 větší kelímek zakysané smetany 12%

Recepty, které vás budou zajímat

Kategorie receptů Maso
Hledat podobné recepty jako Hovězí Stroganoff

Podobné recepty jako Hovězí Stroganoff


Naši partneři

×

Nahrání fotografie jídla

Zaregistrujte se a nahrajte fotky jídel a vyhrajte v měsíčních soutěžích.
Přihlásit se přes sociální sítě

×

Váš recept je nyní uložen!

Zaregistrujte se, aby jste se k uloženým receptům později dostal/a.
Přihlásit se přes sociální sítě


Podmínky použití | Ochrana os.údajů