Recept Hovězí Wellington

Detail receptu na jídlo Hovězí Wellington. Podrobný popis jak uvařit tento pokrm. Recept obsahuje podrobný seznam ingrediencí.

Hovězí Wellington

Publikováno:   Nahraj fotku a vyhraj!

3

Hovězí Wellington je pečené v listovém těstě a je to to pravé jídlo nejen pro slavnostní příležitosti. S pečenými brambory, dušenou zeleninou nebo s jemnou bramborovou kaší to bude skvělý oběd.

Hovězí maso omyjeme, osušíme a po celém povrchu opepříme a osolíme. Ve vyšší pánvi rozpálíme olej a maso na něm ze všech stran dohněda opečeme. Potom ho přendáme na talíř.

Pokrájenou cibuli a houby rozmixujeme v kuchyňském robotu najemno. Do již použité pánve přidáme lžíci oleje a houbovou směs s cibulí na něm dusíme asi 5 minut.Když se veškerá tekutina odpaří přidáme víno a povaříme další 3 minuty.

Nyní k houbám přidáme tymián, špetku pepře dijonskou hořčici a 2 až 3 minuty ještě prohřejeme. Pak pánev odstavíme z plotny a její obsah necháme trochu zchladnout.

Na pomoučeném vále rozválíme listové těsto do většího obdélníku. Na rozválené těsto rovnoměrně rozprostřeme houbovou směs, doprostřed položíme špalík opečeného masa a vše pevně zabalíme do rolády. Přebytečné těsto odřízneme.

Roládu potřeme rozšlehaným vejcem a položíme ji na pekáč vyložený pečícím papírem který jsme lehce posypali moukou. Do těsta shora propíchneme několik otvorů pro unikání páry a v předehřáté troubě roládu pečeme 35 až 50 minut. Máme-li teploměr, teplota masa uprostřed by měla dosáhnout šedesáti stupňů .

Jinak se řídíme barvou těsta, které by mělo mít středně hnědou barvu.Upečené maso necháme před nakrájením na jednotlivé plátky na prkénku 10 minut odpočinout.

Hovězí Wellington je pečené v listovém těstě a je to to pravé jídlo nejen pro slavnostní příležitosti. S pečenými brambory, dušenou zeleninou nebo s jemnou bramborovou kaší to bude skvělý oběd. Ho...

Sdílejte článek:

  • Doba vaření: 70 min
  • Počet porcí 4

Recenze a hodnocení receptu Hovězí Wellington


Napište vaší recenzi nebo komentář


Tento recept ještě nebyl okomentován
Recept Hovězí Wellington

Ingredience receptu Hovězí Wellington

800 g špalík hovězí svíčkové
1 cibule
2 lžíce suchého červeného vína
1 lžíce olivového oleje
mletý černý pepř
2 lžíce dijonské hořčice
sůl
1 vejce
230 g naložených hříbků
1 balení listového těsta
1 lžíce čerstvého nasekaného tymiánu

Recepty, které vás budou zajímat

Kategorie receptů Hovězí
Hledat podobné recepty jako Hovězí Wellington

Podobné recepty jako Hovězí Wellington


Naši partneři

×

Nahrání fotografie jídla

Zaregistrujte se a nahrajte fotky jídel a vyhrajte v měsíčních soutěžích.
Přihlásit se přes sociální sítě

×

Váš recept je nyní uložen!

Zaregistrujte se, aby jste se k uloženým receptům později dostal/a.
Přihlásit se přes sociální sítě


Podmínky použití | Ochrana os.údajů