recepty

Hovězí Wellington


Hovězí Wellington je pečené v listovém těstě a je to to pravé jídlo nejen pro slavnostní příležitosti. S pečenými brambory, dušenou zeleninou nebo s jemnou bramborovou kaší to bude skvělý oběd...
(celý recept)

Hovězí Wellington je pečené v listovém těstě a je to to pravé jídlo nejen pro slavnostní příležitosti. S pečenými brambory, dušenou zeleninou nebo s jemnou bramborovou kaší to bude skvělý oběd. Ho...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření70 minPočet porcí4 porce


Ingredience receptu

  • 800 g špalík hovězí svíčkové
  • 1 cibule
  • 2 lžíce suchého červeného vína
  • 1 lžíce olivového oleje
  • mletý černý pepř
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • sůl
  • 1 vejce
  • 230 g naložených hříbků
  • 1 balení listového těsta
  • 1 lžíce čerstvého nasekaného tymiánu

Způsob přípravy

Hovězí Wellington je pečené v listovém těstě a je to to pravé jídlo nejen pro slavnostní příležitosti. S pečenými brambory, dušenou zeleninou nebo s jemnou bramborovou kaší to bude skvělý oběd. Hovězí maso omyjeme, osušíme a po celém povrchu opepříme a osolíme. Ve vyšší pánvi rozpálíme olej a maso na něm ze všech stran dohněda opečeme. Potom ho přendáme na talíř. Pokrájenou cibuli a houby rozmixujeme v kuchyňském robotu najemno. Do již použité pánve přidáme lžíci oleje a houbovou směs s cibulí na něm dusíme asi 5 minut.Když se veškerá tekutina odpaří přidáme víno a povaříme další 3 minuty. Nyní k houbám přidáme tymián, špetku pepře dijonskou hořčici a 2 až 3 minuty ještě prohřejeme. Pak pánev odstavíme z plotny a její obsah necháme trochu zchladnout. Na pomoučeném vále rozválíme listové těsto do většího obdélníku. Na rozválené těsto rovnoměrně rozprostřeme houbovou směs, doprostřed položíme špalík opečeného masa a vše pevně zabalíme do rolády. Přebytečné těsto odřízneme. Roládu potřeme rozšlehaným vejcem a položíme ji na pekáč vyložený pečícím papírem který jsme lehce posypali moukou. Do těsta shora propíchneme několik otvorů pro unikání páry a v předehřáté troubě roládu pečeme 35 až 50 minut. Máme-li teploměr, teplota masa uprostřed by měla dosáhnout šedesáti stupňů . Jinak se řídíme barvou těsta, které by mělo mít středně hnědou barvu.Upečené maso necháme před nakrájením na jednotlivé plátky na prkénku 10 minut odpočinout.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Hovězí

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Hovězí Wellington.
Nebo hledejte podobné podle části názvu hovězí wellington .
Hledat podobné recepty na internetu jako Hovězí Wellington

Naši partneři