Hovězí guláš podle Pohlreicha recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření120 minPočet porcí4 porce

Hovězí guláš podle Pohlreicha doplňte klasicky třeba jen pečivem. Ale jestli bude někomu více chutnat s knedlíkem, tak rozhodně nic nezkazíte.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 800 g hovězí kližky
  • 400 g cibule
  • 2 lžíce sádla
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička mleté papriky
  • špetka soli
  • špetka mletého pepře
  • worcesterová omáčka
  • hladká mouka


Způsob přípravy

V kastrole rozehřejeme sádlo a na něm osmažíme nahrubo nakrájenou cibuli. Smažíme za stálého míchání, až cibule získá světle hnědou barvu a trochu ztvrdne. Pak přidejte papriku a rajčatový protlak a vše podlijte trochu vody.

Necháme základ guláše chvíli provařit a pak přidáme na kostky nakrájené maso. Nyní už maso jen zvolna dusíme ve vlastní šťávě asi 1 až 1,5 hodiny. Občas podléváme, ale jen minimálně, potřebujeme maso dusit, ne vařit. Během této doby dochutíme omáčku solí, pepřem a možná i trochou worcesterové omáčky.

Když je maso téměř měkké, necháme omáčku trochu vydusit, zahustíme ji hladkou moukou a podle potřeby znovu podlijeme. Dusíme pak až do úplného změknutí masa..


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Hovězí guláš podle Pohlreicha recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu hovězí guláš podle pohlreicha .
Hledat podobné recepty na internetu jako Hovězí guláš podle Pohlreicha

Kde najít informace



×