Hovězí guláš podle Pohlreicha doplňte klasicky třeba jen pečivem. Ale jestli bude někomu více chutnat s knedlíkem, tak rozhodně nic nezkazíte. (celý recept)
Hovězí guláš podle Pohlreicha doplňte klasicky třeba jen pečivem. Ale jestli bude někomu více chutnat s knedlíkem, tak rozhodně nic nezkazíte....
V kastrole rozehřejeme sádlo a na něm osmažíme nahrubo nakrájenou cibuli. Smažíme za stálého míchání, až cibule získá světle hnědou barvu a trochu ztvrdne. Pak přidejte papriku a rajčatový protlak a vše podlijte trochu vody.
Necháme základ guláše chvíli provařit a pak přidáme na kostky nakrájené maso. Nyní už maso jen zvolna dusíme ve vlastní šťávě asi 1 až 1,5 hodiny. Občas podléváme, ale jen minimálně, potřebujeme maso dusit, ne vařit. Během této doby dochutíme omáčku solí, pepřem a možná i trochou worcesterové omáčky.
Když je maso téměř měkké, necháme omáčku trochu vydusit, zahustíme ji hladkou moukou a podle potřeby znovu podlijeme. Dusíme pak až do úplného změknutí masa..