Hovězí krk recept
Hovězí krk pečený s kořenovou zeleninou bude nejlepší s brambory nebo s bramborovou kaší. Ale ani rýže není špatnou volbou.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 800 g hovězího krku
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 mrkev
- 1 petržel
- 1 plátek celeru
- 150 ml piva
- cukr
- mletá sladká paprika
- mletý černý pepř
- tymián
- sůl
- mletý kmín
- sádlo
- hladká mouka
- hovězí vývar
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 170 stupňů. Maso očistíme, nakrájíme na menší kousky a ty obalíme v mouce. V pekáči na sádle pak maso zprudka osmahneme ze všech stran dohněda.
Maso odložíme na talíř a v pekáči osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Po chvíli přidáme na větší kousky nakrájenou mrkev a nahrubo nastrouhanou petržel a celer, utřený česnek, lžičku cukru, mletou papriku, pepř a kmín a ještě krátce vše restujeme.
Přidáme do pekáče maso, mletý pepř, špetku soli a tymiánu a vše podlijeme pivem. V předehřáté troubě pak maso pečeme zvolna asi 2,5 hodiny. Podle potřeby podléváme vývarem dokud maso nezměkne.
Omáčku podle chuti ještě okořeníme a osolíme a podáváme hned s vybranou přílohou.