Nabídka
Přidej
recepty

Hovězí krk


Hovězí krk pečený s kořenovou zeleninou bude nejlepší s brambory nebo s bramborovou kaší. Ale ani rýže není špatnou volbou.
(celý recept)

Hovězí krk pečený s kořenovou zeleninou bude nejlepší s brambory nebo s bramborovou kaší. Ale ani rýže není špatnou volbou....

Ingredience receptu

  • 800 g hovězího krku
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 1 plátek celeru
  • 150 ml piva
  • cukr
  • mletá sladká paprika
  • mletý černý pepř
  • tymián
  • sůl
  • mletý kmín
  • sádlo
  • hladká mouka
  • hovězí vývar

Způsob přípravy

Troubu si předehřejeme na 170 stupňů. Maso očistíme, nakrájíme na menší kousky a ty obalíme v mouce. V pekáči na sádle pak maso zprudka osmahneme ze všech stran dohněda.

Maso odložíme na talíř a v pekáči osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Po chvíli přidáme na větší kousky nakrájenou mrkev a nahrubo nastrouhanou petržel a celer, utřený česnek, lžičku cukru, mletou papriku, pepř a kmín a ještě krátce vše restujeme.

Přidáme do pekáče maso, mletý pepř, špetku soli a tymiánu a vše podlijeme pivem. V předehřáté troubě pak maso pečeme zvolna asi 2,5 hodiny. Podle potřeby podléváme vývarem dokud maso nezměkne.

Omáčku podle chuti ještě okořeníme a osolíme a podáváme hned s vybranou přílohou.


  • Kuchař: HanaRohlenová
  • Publikováno:

Kategorie: Hovězí

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Hovězí krk.
Nebo hledejte podobné podle části názvu hovězí krk .
Hledat podobné recepty na internetu jako Hovězí krk

Naši partneři