Hovězí maso ve smetanové omáčce je jemné a lahodné jídlo. Záleží na výběru vhodného hovězího masa. Je-li z mladého kusu, je jemnější a vaření bude trvat kratší dobu. (celý recept)
Hovězí maso ve smetanové omáčce je jemné a lahodné jídlo. Záleží na výběru vhodného hovězího masa. Je-li z mladého kusu, je jemnější a vaření bude trvat kratší dobu....
Maso vcelku uvaříme do měkka v osolené vodě. Dbáme na to, aby bylo celou dobu vaření ponořené. V kastrole mezitím na troše oleje osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli až zesklovatí. Pak přidáme mouku a kari koření a krátce za stálého míchání vše osmahneme.
Nyní do kastrolu přilijeme vývar a když ho přivedeme k varu, po minutě kastrol z plotny odstavíme. Omáčku ochutíme solí, pepřem, špetkou cukru. Ve smetaně rozšleháme žloutek, přidáme ji do omáčky a za stálého míchání omáčku znovu prohřejeme, ale už nevaříme
Uvařené maso nakrájíme na plátky a na talíři ho přelijeme omáčkou. Přílohou mohou být brambory, knedlíky, rýže. Podle vaší chuti.