recepty

Hovězí na česneku


Hovězí na česneku z výborného předního hovězího masa je jídlo, které nemůžete pokazit. Díky přednostem tohoto masa je šťavnaté a díky ostatním ingrediencím jedinečně pikantní...
(celý recept)

Hovězí na česneku z výborného předního hovězího masa je jídlo, které nemůžete pokazit. Díky přednostem tohoto masa je šťavnaté a díky ostatním ingrediencím jedinečně pikantní....
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření120 minPočet porcí4 porce


Ingredience receptu

  • 1 cibule
  • 6 stroužků česneku
  • 700 g hovězího masa (loupaná plec)
  • 70 g slaniny
  • 2 lžíce sádla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • 500 ml vody

Způsob přípravy

Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Ve vyšším pekáči rozpustíme sádlo, do něj pak nasypeme na drobné kostičky nakrájenou slaninu a opečeme ji. Pak k ní přidáme nakrájenou cibuli a osmahneme ji až zesklovatí.

Maso omyjeme, osušíme, osolíme a ze všech stran ho potřeme utřeným česnekem. Přidáme ho do pekáče a zprudka ho ze všech stran osmahneme. Maso podlijeme vodou, pekáč přikryjeme víkem a v předehřáté troubě maso pečeme do měkka, což bude trvat asi 1,5 až 2 hodiny. Podle potřeby maso poléváme šťávou nebo dolijeme vodu.

Upečené a měkké maso přendáme na talíř, vypečenou šťávu přelijeme do kastrůlku a postavíme na sporák. Přivedeme ji k varu a zahustíme moukou rozšlehanou v trošce vody se solí. Šťávu povaříme asi 15 minut, podle potřeby ji zředíme vodou a dochutíme solí a pepřem.

Maso nakrájíme na porce a při podávání je zalijeme šťávou. Jako příloha se hodí houskový nebo bramborový knedlík. Fotografie: Mediawiki.org


  • Kuchař: HanaRohlenová
  • Publikováno:

Kategorie: Hovězí

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Hovězí na česneku.
Nebo hledejte podobné podle části názvu hovězí česneku .
Hledat podobné recepty na internetu jako Hovězí na česneku

Naši partneři