Hovězí na žampionech recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí4 porce

Hovězí na žampionech podávejte třeba s houskovými knedlíky. Ale ani vařené brambory nebo dobrý čerstvý chléb není špatná volba.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 800 g předního hovězího masa
  • 150 g žampionů
  • 100 g anglické slaniny
  • 1 cibule
  • 500 ml červeného vína
  • mletý černý pepř
  • mořská sůl
  • 1 bobkový list
  • hladká mouka
  • olivový olej


Způsob přípravy

V hrnci na trošce oleje osmahneme nadrobno nakrájenou slaninu, přidáme nakrájenou cibuli, a když zesklovatí, přidáme i na kostky nakrájené hovězí maso. Maso za stálého míchání opečeme ze všech stran.

Pak do hrnce nalijeme víno, přidáme bobkový list, špetku pepře, špetku soli a vše pod pokličkou dusíme do měkka.

Po změknutí masa do hrnce přidáme na plátky nakrájené žampiony a vše znovu podusíme, až houby změknou. Podle potřeby můžeme dolít vodou. Nakonec vyndáme z hrnce bobkový list a omáčku zahustíme trochou mouky rozmíchané ve studené vodě. Už jen krátce povaříme.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Hovězí na žampionech recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Hovězí na žampionech.
Nebo hledejte podobné podle části názvu hovězí žampionech .
Hledat podobné recepty na internetu jako Hovězí na žampionech

Kde najít informace



×