Hovězí pečeně recept
Hovězí pečeně s omáčkou je jedním z klasických jídel. Často se podává s dušenou rýží.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 bílá cibule
- 600 g zadního hovězího masa
- 120 g slaniny
- 100 g rajčat
- 2 zelené papriky
- 2 lžíce sádla
- 2 stroužky česneku
- 50 g rajčatového protlaku
- mořská sůl
- mletá sladká paprika
- hladká mouka
Způsob přípravy
Maso očistíme, osolíme a prošpikujeme proužky slaniny. V kastrole na sádle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli až zesklovatí, pak přidáme nakrájené papriky a rajčata.
Krátce vše podusíme a přidáme utřený česnek, rajčatový protlak a špetku mleté papriky. Nakonec do hrnce vložíme prošpikované maso, podlijeme vodou a na mírném ohni pod pokličkou dusíme až do změknutí masa. Občas nezapomeneme podlít vodou.
Měkké maso vyndáme z hrnce a nakrájíme na plátky. Omáčku zahustíme podle potřeby moukou, krátce povaříme a rozmixujeme tyčovým mixérem . Podle chuti ji nakonec okořeníme paprikou a osolíme.