Hovězí ragú na víně recept
Hovězí ragú na víně podávejte třeba s houskovými knedlíky. Také se k němu velmi dobře hodí noky.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 400 g zadního hovězího masa
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 rajčata
- 1 lžíce rajského protlaku
- 100 ml bílého vína
- 250 ml hovězího vývaru
- 1/4 menšího celeru
- 1 petržel
- 1 mrkev
- 1 bobkový list
- 1/2 lžíce hladké mouky
- špetka mletého pepře
- špetka soli
- olivový olej
Způsob přípravy
Maso nakrájíme na malé plátky a osolíme a opepříme je. V kastrole rozpálíme olej a maso na něm za všech stran zprudka opečeme. Pak kastrol odstavíme z plotny.
Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kostky. Ve vyšší pánvi na oleji zeleninu osmahneme, zasypeme moukou a promícháme. Nyní přidáme rajský protlak, víno a vývar a asi 15 minut vše povaříme.
Když je zelenina měkká, rozmixujeme ji tyčovým mixérem a přidáme k opečenému masu. Do kastrolu vložíme na plátky nakrájená rajčata a bobkový list a vše zvolna dusíme až maso změkne.
Nakonec odstraníme bobkový list a ragú dochutíme solí a pepřem.