Hovězí ragú na víně recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí2 porce

Hovězí ragú na víně podávejte třeba s houskovými knedlíky. Také se k němu velmi dobře hodí noky.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 400 g zadního hovězího masa
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 rajčata
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • 100 ml bílého vína
  • 250 ml hovězího vývaru
  • 1/4 menšího celeru
  • 1 petržel
  • 1 mrkev
  • 1 bobkový list
  • 1/2 lžíce hladké mouky
  • špetka mletého pepře
  • špetka soli
  • olivový olej


Způsob přípravy

Maso nakrájíme na malé plátky a osolíme a opepříme je. V kastrole rozpálíme olej a maso na něm za všech stran zprudka opečeme. Pak kastrol odstavíme z plotny.

Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kostky. Ve vyšší pánvi na oleji zeleninu osmahneme, zasypeme moukou a promícháme. Nyní přidáme rajský protlak, víno a vývar a asi 15 minut vše povaříme.

Když je zelenina měkká, rozmixujeme ji tyčovým mixérem a přidáme k opečenému masu. Do kastrolu vložíme na plátky nakrájená rajčata a bobkový list a vše zvolna dusíme až maso změkne.

Nakonec odstraníme bobkový list a ragú dochutíme solí a pepřem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Hovězí ragú na víně recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Hovězí ragú na víně.
Nebo hledejte podobné podle části názvu hovězí ragú víně .
Hledat podobné recepty na internetu jako Hovězí ragú na víně

Kde najít informace



×