Tento typ masa se dá připravit tzv. na minutku nebo lze vsadit na jistotu a využít například výhod pomalého hrnce. Zde se maso předem lehce osmahne na oleji, pak se vloží do olejem vymazaného hrnce a na vyšší stupeň \"pomalí\" 4 - 5 hodin. Ať vyberete jakoukoliv z těchto dvou metod, výsledek bude určitě stát zato! (celý recept)
Tento typ masa se dá připravit tzv. na minutku nebo lze vsadit na jistotu a využít například výhod pomalého hrnce. Zde se maso předem lehce osmahne na oleji, pak se vloží do olejem vymazaného hrnce a ...
Maso na okrajích několikrát nařízneme, přikryjeme ho potravinovou fólií a naklepeme. Poté ho osolíme, opepříme a zlehka obalíme v mouce. Přebytečnou mouku jemně oklepeme.
Mrkev očistíme a nakrájíme na tenké hranolky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Na pánvi rozehřejeme olej a plátky masa na něm z obou stran zprudka opečeme. Poté snížíme teplotu a roštěnky zvolna dohotovíme.
Když je maso hotové, vyjmeme ho z pánve a uložíme do hrnce. Na zbytku oleje na pánvi zprudka opečeme mrkev a cibuli, zalijeme je trochou vody a zvolna dusíme. Vše promícháme, vznikne tím omáčka. Kdo chce, může pro zjemnění přidat ještě trochu másla.
Maso vrátíme do pánve, krátce ho prohřejeme a podáváme s opečeným bramborem, rýží nebo hranolkami.