Nabídka
Přidej
recepty

Hovězí roštěná


Tento typ masa se dá připravit tzv. na minutku nebo lze vsadit na jistotu a využít například výhod pomalého hrnce. Zde se maso předem lehce osmahne na oleji, pak se vloží do olejem vymazaného hrnce a na vyšší stupeň \"pomalí\" 4 - 5 hodin. Ať vyberete jakoukoliv z těchto dvou metod, výsledek bude určitě stát zato!
(celý recept)

Tento typ masa se dá připravit tzv. na minutku nebo lze vsadit na jistotu a využít například výhod pomalého hrnce. Zde se maso předem lehce osmahne na oleji, pak se vloží do olejem vymazaného hrnce a ...

Ingredience receptu

  • 4 plátky roštěnce (po cca. 150 g)
  • 1 menší mrkev
  • 1 - 2 lžíce hladké mouky
  • 1 cibule
  • mletý pepř
  • sůl
  • olej

Způsob přípravy

Maso na okrajích několikrát nařízneme, přikryjeme ho potravinovou fólií a naklepeme. Poté ho osolíme, opepříme a zlehka obalíme v mouce. Přebytečnou mouku jemně oklepeme.

Mrkev očistíme a nakrájíme na tenké hranolky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Na pánvi rozehřejeme olej a plátky masa na něm z obou stran zprudka opečeme. Poté snížíme teplotu a roštěnky zvolna dohotovíme.

Když je maso hotové, vyjmeme ho z pánve a uložíme do hrnce. Na zbytku oleje na pánvi zprudka opečeme mrkev a cibuli, zalijeme je trochou vody a zvolna dusíme. Vše promícháme, vznikne tím omáčka. Kdo chce, může pro zjemnění přidat ještě trochu másla.

Maso vrátíme do pánve, krátce ho prohřejeme a podáváme s opečeným bramborem, rýží nebo hranolkami.


  • Kuchař: Alena B.
  • Publikováno:

Kategorie: Hovězí

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Hovězí roštěná .
Nebo hledejte podobné podle části názvu hovězí roštěná .
Hledat podobné recepty na internetu jako Hovězí roštěná

Naši partneři