Hovězí roštěná recept
Hovězí roštěná je jednou z oblíbených omáček v naší kuchyni. Stačí kvalitní maso, pár přísad a jako příloha houskový knedlík nebo rýže.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 800 g hovězí roštěné
- 3 cibule
- 1 l masového vývaru
- 2 lžíce hořčice
- hladká mouka
- olivový olej
- sůl
- mletý černý pepř
Způsob přípravy
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme je a okořeníme solí a pepřem z obou stran. Na okrajích každý plátek několikrát nařízneme, aby se při vaření maso nezkroutilo.
Plátky masa obalíme v mouce a na rozpáleném oleji je zprudka z obou stran opečeme. Odložíme opečené maso na talíř a do oleje nasypeme nadrobno nakrájenou cibuli. Osmažíme ji dozlatova, pak přidáme hořčici a vše promícháme. K cibuli přidáme vývar a opečené plátky masa. Přivedeme k varu a přikryté pokličkou maso zvolna dusíme do měkka.
Nakonec zahustíme omáčku moukou rozmíchanou v trošce vody a jen krátce povaříme. Podle potřeby ji dochutíme solí a pepřem.
Chcete-li mít omáčku obzvlášť jemnou, můžete ji ještě propasírovat nebo rozmixovat tyčovým mixérem.