Nabídka
Přidej
recepty

Hovězí roštěná podle Pohlreicha


Červené hovězí maso je výborné, ale s některými druhy, které jsou tužší, je při tepelné úpravě potíž. Tento problém vyřeší dušení a to ideálně v tzv. papiňáku. Recept známého šéfkuchaře na hovězí roštěnky je inspirovaný švédskou kuchyní, a díky některým ingrediencím jako jsou například kapary nebo sardelová pasta, má velmi netradiční a zajímavou chuť.
(celý recept)

Červené hovězí maso je výborné, ale s některými druhy, které jsou tužší, je při tepelné úpravě potíž. Tento problém vyřeší dušení a to ideálně v tzv. papiňáku. Recept známého šéfkuchaře na hovězí rošt...

Ingredience receptu

  • 600 g plátků z nízkého roštěnce
  • 50 g anglické slaniny
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 cibule
  • 2 lžíce sádla
  • 2 kyselé okurky
  • 2 polévková lžíce sardelové pasty
  • 2 polévková lžíce hořčice
  • ½ citronu
  • 50 - 100 ml smetany na vaření nebo ke šlehání
  • 2 čajové lžičky kapary
  • sůl
  • pepř

Způsob přípravy

Plátky roštěné naklepeme a po okrajích nařízneme, aby se při opékání nekroutily. Osolíme je, opepříme a obalíme v hladké mouce, která šťávu později zahustí. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Přichystáme si i anglickou slaninu, kterou nakrájíme na menší kostičky.

Na pánvi necháme rozpustit sádlo a přidáme jednotlivé plátky masa. Opečeme je nejprve z jedné strany, pak otočíme, přidáme do pánve anglickou slaninu, cibulku a plátky masa opečeme i z druhé strany. Jakmile se maso zatáhne, vyndáme ho z pánve a uložíme stranou. Pokud se cibulka se slaninou trochu připečou, přidáme trochu vody a vše promícháme.

Do připraveného papiňáku nalijeme obsah pánve, přidáme plátky masa a dusíme na vysoký stupeň asi 15 minut. Když je hotovo, opatrně vypustíme páru z hrnce, maso opět uložíme stranou - nejlépe ho uzavřeme do kastrůlku, aby příliš nevychladlo a dochutíme omáčku, která zůstala v papiňáku. K tomu postačí nadrobno nakrájené okurky, sardelová pasta, hořčice a pro zjemnění smetana. Množství smetany přilévejte podle toho, jak moc hustou nebo řídkou chcete mít výslednou omáčku. Vše promíchejte, přidejte kapary, citronovou šťávu a sosík nechte ještě chvíli prohřát. Roštěnky podáváme s bramborovou kaší nebo s rýží.


  • Kuchař: Alena B.
  • Publikováno:

Kategorie: Hovězí

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu hovězí roštěná podle pohlreicha .
Hledat podobné recepty na internetu jako Hovězí roštěná podle Pohlreicha

Naši partneři