Recept Hovězí vývar

Detail receptu na jídlo Hovězí vývar. Podrobný popis jak uvařit tento pokrm. Recept obsahuje podrobný seznam ingrediencí.

Hovězí vývar

Publikováno:   Nahraj fotku a vyhraj!

2

Do velkého hrnce vložíme dobře omyté hovězí maso nakrájené na větší kusy. Zalijeme ho asi dvěma litry studené vody a přivedeme k varu. Nyní přidáme očištěnou a omytou kořenovou zeleninu, cibuli, česnek, libeček a všechno koření. Hrnec přikryjeme pokličkou a na mírném ohni zvolna vaříme přibližně 3 hodiny. Pokud polévku potřebujeme dolít vodou, vždy přidáváme vodu vroucí. Během pomalého vaření sbíráme z povrchu polévky pěnu, aby vývar zůstal čistý.

Po této době vývar scedíme přes hustý cedník a podle chuti dosolíme. Podáváme ho horký, buď samotný nebo s nakrájeným uvařeným hovězím masem, s vaječnými nudlemi či jinou zavářkou.

Do velkého hrnce vložíme dobře omyté hovězí maso nakrájené na větší kusy. Zalijeme ho asi dvěma litry studené vody a přivedeme k varu. Nyní přidáme očištěnou a omytou kořenovou zeleninu, cibuli, česne...

Sdílejte článek:

  • Doba vaření: 210 min
  • Počet porcí 8

Recenze a hodnocení receptu Hovězí vývar


Napište vaší recenzi nebo komentář


Tento recept ještě nebyl okomentován
Recept Hovězí vývar

Ingredience receptu Hovězí vývar

500 g hovězího masa (oháňka, plec, apod.)
2 mrkve
½ celeru
1 cibule
1 petržele
5 kuliček černého pepře
5 kuliček nového koření
1 bobkový list
1 stroužek česneku
1 snítka libečku (nebo trochu sušeného)
sůl

Recepty, které vás budou zajímat

Kategorie receptů Polévky
Hledat podobné recepty jako Hovězí vývar

Podobné recepty jako Hovězí vývar


×

Nahrání fotografie jídla

Zaregistrujte se a nahrajte fotky jídel a vyhrajte v měsíčních soutěžích.
Přihlásit se přes sociální sítě

×

Váš recept je nyní uložen!

Zaregistrujte se, aby jste se k uloženým receptům později dostal/a.
Přihlásit se přes sociální sítě


Podmínky použití | Ochrana os.údajů