recepty

Hovězí vývar


Do velkého hrnce vložíme dobře omyté hovězí maso nakrájené na větší kusy. Zalijeme ho asi dvěma litry studené vody a přivedeme k varu...
(celý recept)

Do velkého hrnce vložíme dobře omyté hovězí maso nakrájené na větší kusy. Zalijeme ho asi dvěma litry studené vody a přivedeme k varu. Nyní přidáme očištěnou a omytou kořenovou zeleninu, cibuli, česne...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření210 minPočet porcí8 porcí


Ingredience receptu

  • 500 g hovězího masa (oháňka, plec, apod.)
  • 2 mrkve
  • ½ celeru
  • 1 cibule
  • 1 petržele
  • 5 kuliček černého pepře
  • 5 kuliček nového koření
  • 1 bobkový list
  • 1 stroužek česneku
  • 1 snítka libečku (nebo trochu sušeného)
  • sůl

Způsob přípravy

Do velkého hrnce vložíme dobře omyté hovězí maso nakrájené na větší kusy. Zalijeme ho asi dvěma litry studené vody a přivedeme k varu. Nyní přidáme očištěnou a omytou kořenovou zeleninu, cibuli, česnek, libeček a všechno koření. Hrnec přikryjeme pokličkou a na mírném ohni zvolna vaříme přibližně 3 hodiny. Pokud polévku potřebujeme dolít vodou, vždy přidáváme vodu vroucí. Během pomalého vaření sbíráme z povrchu polévky pěnu, aby vývar zůstal čistý. Po této době vývar scedíme přes hustý cedník a podle chuti dosolíme. Podáváme ho horký, buď samotný nebo s nakrájeným uvařeným hovězím masem, s vaječnými nudlemi či jinou zavářkou.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Polévky

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Hovězí vývar.
Nebo hledejte podobné podle části názvu hovězí vývar .
Hledat podobné recepty na internetu jako Hovězí vývar

Naši partneři