Nabídka
Přidej
recepty

Hovězí zadní kýta


Hovězí zadní kýta pomalu dušená pod pokličkou v troubě při mírné teplotě několik hodin je křehká a maso se vám bude rozplývat na jazyku. Třeba s bramborovými knedlíky a červeným zelím. Nebo raději s bramborovou kaší?
(celý recept)

Hovězí zadní kýta pomalu dušená pod pokličkou v troubě při mírné teplotě několik hodin je křehká a maso se vám bude rozplývat na jazyku. Třeba s bramborovými knedlíky a červeným zelím. Nebo raději s b...

Ingredience receptu

  • 1 kg hovězí kýty
  • 1 velká cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce sušené majoránky
  • 1/3 celeru
  • 2 mrkve
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 200 ml suchého červeného vína
  • 200 ml masového vývaru
  • mořská sůl
  • mletý černý pepř
  • olivový olej

Způsob přípravy

Troubu předehřejeme na 150 stupňů. V trošce oleje rozmícháme špeku soli, pepře a majoránku a touto směsí důkladně potřeme maso ze všech stran. Pak ho v pekáči na rozpáleném oleji důkladně opečeme aby se zatáhlo.

Do pekáče přidáme na kroužky nakrájenou cibuli, plátky česneku a vše zalijeme vývarem a červeným vínem. Pekáč přikryjeme víkem a v předehřáté troubě maso zvolna dusíme 3 až 4 hodiny.

V druhé polovině této doby k masu přidáme na proužky nakrájenou mrkev a celer. Když je maso měkké, vyndáme ho na talíř a zbylou omáčku i se zeleninou propasírujeme přes cedník. Přivedeme ji k varu, podle potřeby dolijeme vývarem, zahustíme moukou rozmíchanou ve studené vodě a ještě ji 10 minut povaříme. Při tom ji podle chuti dosolíme nebo okořeníme.

Maso nakrájíme na plátky a omáčku k němu podáváme zvlášť.


  • Kuchař: HanaRohlenová
  • Publikováno:

Kategorie: Hovězí

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Hovězí zadní kýta.
Nebo hledejte podobné podle části názvu hovězí zadní kýta .
Hledat podobné recepty na internetu jako Hovězí zadní kýta

Naši partneři