Nabídka
Přidej
recepty

Hovězí zadní maso


Je méně tučné než vepřové a hovězí je i bohatým zdrojem bílkovin, ale také železa. Maso z kýty nebo plece tedy hovězí zadní, se hodí pro pečení, dušení, opékání a připravit z něj lze například chutné plátky, rolády nebo závitky. Vyzkoušejte recept na hovězí na divoko.
(celý recept)

Je méně tučné než vepřové a hovězí je i bohatým zdrojem bílkovin, ale také železa. Maso z kýty nebo plece tedy hovězí zadní, se hodí pro pečení, dušení, opékání a připravit z něj lze například chutné ...

Ingredience receptu

  • 4 plátky hovězí kýty
  • 250 g zakysané smetany
  • 3 - 4 stroužky česneku
  • 1 lžička hořčice
  • 1 lžička drceného jalovce (jalovčinek)
  • 2 - 3 lžíce oleje
  • sůl
  • pepř

Způsob přípravy

Plátky kýty zakryjeme potravinovou fólií, naklepeme je a po stranách trochu nařízneme ostrým nožem, aby se při tepelné úpravě nezkroutily. Česnek utřeme se solí a směs natřeme na naklepané maso. To pokapeme olejem, dáme do misky, zakryjeme fólií nebo víčkem a necháme ho minimálně hodinu odležet v chladu.

Odleželé maso potřeme hořčicí, posypeme kořením a orestujeme na rozpáleném oleji z obou stran. Když se maso zatáhne, podlijeme ho vodou a dusíme doměkka.

Jakmile maso změkne, vyndáme ho z pánve, zbylou šťávu zahustíme smetanou a krátce prohřejeme. Plátky podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem.


  • Kuchař: Alena B.
  • Publikováno:

Kategorie: Hovězí

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Hovězí zadní maso.
Nebo hledejte podobné podle části názvu hovězí zadní maso .
Hledat podobné recepty na internetu jako Hovězí zadní maso

Naši partneři