Recept Hráškové pyré

Detail receptu na jídlo Hráškové pyré. Podrobný popis jak uvařit tento pokrm. Recept obsahuje podrobný seznam ingrediencí.

Hráškové pyré

Publikováno:   Nahraj fotku a vyhraj!

3

Hráškové pyré můžeme podávat s opečenou klobásou nebo s ohřátými párky.Také s nkládanou okurkou a krajíčkem chleba. Jako výborná příloha se ale hodí i ke grilovaným masům.

Namočený žlutý hrách necháme trochu nabobtnat. Pak ho ve 2 litrech vody vaříme přibližně hodinu do měkka. Čtvrt hodiny před koncem vaření vodu osolíme.

Když je hrách měkký, odstavíme z plotny, vodu scedíme a trochu vývaru odložíme stranou.

Cibuli nakrájenou nadrobno osmažíme na oleji. Měkký hrách v hrnci umixujeme tyčovým mixérem na kaši, kterou můžeme podle potřeby zředit vodou z vaření.

Nakonec do kaše přidáme osmaženou cibulku, smetanu, podle chuti dosolíme a opepříme.
Důkladně promícháme a pyré je hotové.

Hráškové pyré můžeme podávat s opečenou klobásou nebo s ohřátými párky.Také s nkládanou okurkou a krajíčkem chleba. Jako výborná příloha se ale hodí i ke grilovaným masům. Namočený žlutý hrách nech...

Sdílejte článek:

  • Doba vaření: 40 min
  • Počet porcí 4

Recenze a hodnocení receptu Hráškové pyré


Napište vaší recenzi nebo komentář


Tento recept ještě nebyl okomentován
Recept Hráškové pyré

Ingredience receptu Hráškové pyré

2 l vody
100 ml smetany ke šlehání
500 g žlutého hrachu
rostlinný olej
sůl
mletý černý pepř
1 cibule
klobása nebo párek
nakládané okurky
chléb

Recepty, které vás budou zajímat

Kategorie receptů Přílohy
Hledat podobné recepty jako Hráškové pyré

Podobné recepty jako Hráškové pyré


Naši partneři

×

Nahrání fotografie jídla

Zaregistrujte se a nahrajte fotky jídel a vyhrajte v měsíčních soutěžích.
Přihlásit se přes sociální sítě

×

Váš recept je nyní uložen!

Zaregistrujte se, aby jste se k uloženým receptům později dostal/a.
Přihlásit se přes sociální sítě


Podmínky použití | Ochrana os.údajů