recepty

Hráškové pyré


Hráškové pyré můžeme podávat s opečenou klobásou nebo s ohřátými párky.Také s nkládanou okurkou a krajíčkem chleba...
(celý recept)

Hráškové pyré můžeme podávat s opečenou klobásou nebo s ohřátými párky.Také s nkládanou okurkou a krajíčkem chleba. Jako výborná příloha se ale hodí i ke grilovaným masům. Namočený žlutý hrách nech...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření40 minPočet porcí4 porce


Ingredience receptu

  • 2 l vody
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 500 g žlutého hrachu
  • rostlinný olej
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • 1 cibule
  • klobása nebo párek
  • nakládané okurky
  • chléb

Způsob přípravy

Hráškové pyré můžeme podávat s opečenou klobásou nebo s ohřátými párky.Také s nkládanou okurkou a krajíčkem chleba. Jako výborná příloha se ale hodí i ke grilovaným masům. Namočený žlutý hrách necháme trochu nabobtnat. Pak ho ve 2 litrech vody vaříme přibližně hodinu do měkka. Čtvrt hodiny před koncem vaření vodu osolíme. Když je hrách měkký, odstavíme z plotny, vodu scedíme a trochu vývaru odložíme stranou. Cibuli nakrájenou nadrobno osmažíme na oleji. Měkký hrách v hrnci umixujeme tyčovým mixérem na kaši, kterou můžeme podle potřeby zředit vodou z vaření. Nakonec do kaše přidáme osmaženou cibulku, smetanu, podle chuti dosolíme a opepříme. Důkladně promícháme a pyré je hotové.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Přílohy

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Hráškové pyré.
Nebo hledejte podobné podle části názvu hráškové pyré .
Hledat podobné recepty na internetu jako Hráškové pyré

Naši partneři