Hrachová kaše podle Pohlreicha recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí4 porce

Hrachová kaše podle Pohlreicha uvařená ze žlutého půleného hrachu je jemná a doplnit ji můžeme vařenými vejci, kouskem šunky nebo uzeného masa. Výborná je i politá na sádle osmaženou cibulkou.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 200 g žlutého půleného hrachu
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 jarní cibulka nebo petržel
  • sádlo
  • mléko
  • sůl


Způsob přípravy

Hrách necháme přes noc namočený do vody. Druhý den ho ve stejné vodě uvaříme do měkka.

Mezitím v kastrole osmahneme mouku a připravíme světlou jíšku. Zředíme ji trochou mléka na kaši, přidáme uvařený hrách a vše důkladně promícháme.

Pokud chceme mít kaši jemnou a hladkou, uvařený hrách v kaši ještě rozmixujeme tyčovým mixérem. Hotovou kaši podle chuti osolíme.

Každou porci na talíři posypeme nasekanou zelenou petrželkou nebo jemně nakrájenou zelenou cibulkou.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Hrachová kaše podle Pohlreicha recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu hrachová kaše podle pohlreicha .
Hledat podobné recepty na internetu jako Hrachová kaše podle Pohlreicha

Kde najít informace



×