Hrachová kaše podle Pohlreicha recept
Hrachová kaše podle Pohlreicha uvařená ze žlutého půleného hrachu je jemná a doplnit ji můžeme vařenými vejci, kouskem šunky nebo uzeného masa. Výborná je i politá na sádle osmaženou cibulkou.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 200 g žlutého půleného hrachu
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 jarní cibulka nebo petržel
- sádlo
- mléko
- sůl
Způsob přípravy
Hrách necháme přes noc namočený do vody. Druhý den ho ve stejné vodě uvaříme do měkka.
Mezitím v kastrole osmahneme mouku a připravíme světlou jíšku. Zředíme ji trochou mléka na kaši, přidáme uvařený hrách a vše důkladně promícháme.
Pokud chceme mít kaši jemnou a hladkou, uvařený hrách v kaši ještě rozmixujeme tyčovým mixérem. Hotovou kaši podle chuti osolíme.
Každou porci na talíři posypeme nasekanou zelenou petrželkou nebo jemně nakrájenou zelenou cibulkou.