Rychlá a jednoduchá hrachová polévka, která má osvěžující chuť, díky přidané mátě. Můžete také ozvláštnit nastrouhaným tvrdým sýrem. Polévka má nejlepší chuť, když je připravena z čerstvého hrášku. (celý recept)
Rychlá a jednoduchá hrachová polévka, která má osvěžující chuť, díky přidané mátě. Můžete také ozvláštnit nastrouhaným tvrdým sýrem. Polévka má nejlepší chuť, když je připravena z čerstvého hrášku....
Cibuli i česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kousky. V hrnci rozehřejeme olivový olej a cibuli s česnekem krátce osmahneme. Když česnek zavoní, přidáme ještě všechen hrášek a promícháme.
Přilijeme zeleninový vývar, může být i z bujónu. Přivedeme k varu a potom stáhneme plamen. Přidáme koření a nasekané mátové listy a necháme 15 minut provařit.
Polévku sundáme z plotny a rozmixujeme do hladkého krému. Nakonec dochutíme smetanovým jogurtem.