Hrachová polévka ze žlutého hrachu nás krásně zasytí a zahřeje. Můžeme k ní podávat na kostičky nakrájenou a osmaženou slaninu, nebo opečené chlebové krutony. (celý recept)
Hrachová polévka ze žlutého hrachu nás krásně zasytí a zahřeje. Můžeme k ní podávat na kostičky nakrájenou a osmaženou slaninu, nebo opečené chlebové krutony....
V hrnci přivedeme k varu asi 2 l vody a žlutý hrách v ní povaříme asi 20 minut. Pak vodu slijeme.
Mezitím v druhém hrnci zahřejeme olej a osmahneme na něm nadrobno pokrájenou cibuli, utřený česnek, nastrouhanou mrkev a majoránku. Když cibule změkne , přidáme povařený hrách, vše zalijeme vývarem a přivedeme k varu.
Polévku vaříme na mírném ohni 20 minut, pak ji odstavíme z plotny, necháme částečně vychladnout a tyčovým mixérem ji nakonec rozmixujeme na hladký krém.