Hrachovo-jablečná polévka s mátou a křupavými slaninovými krutony
Luxusní polévka, která svou barvou jasně říká, jak moc je zdravá. Vyzkoušejte tuto netradiční kombinaci s jablkem a křupavými slaninovými krutony. (celý recept)
Luxusní polévka, která svou barvou jasně říká, jak moc je zdravá. Vyzkoušejte tuto netradiční kombinaci s jablkem a křupavými slaninovými krutony....
Na velké pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme cibuli a špetku soli a restujeme 10 minut. Přidejte česnek a restujte další 2-3 minuty. Nalijte mošt a snižte teplotu o ½, poté přidejte mražený hrášek a kuřecí vývar. Vařte 2 minuty, poté přidejte mátu a pomocí tyčového mixéru vše rozmixujte, dokud nebude zcela hladký.
Do studené pánve dejte pancettu a restujte, dokud nezačne chrumkat. Rozsekejte chleba na malé kousky a pak dejte do pánve. Restujte, dokud nebude strouhanka a slanina opravdu křupavá.
Polévku nalijeme do misek a posypeme křupavou strouhankou a slaninou.