Hrníčková buchta s pudinkem a tvarohem je dvojbarevná a chutná kakaově a voní po citronu. Je velmi jednoduchá a zvládne ji i úplný začátečník v pečení. (celý recept)
Hrníčková buchta s pudinkem a tvarohem je dvojbarevná a chutná kakaově a voní po citronu. Je velmi jednoduchá a zvládne ji i úplný začátečník v pečení....
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Připravíme si tmavé těsto. Ušleháme vejce s olejem a cukrem do pěny. Pak za stálého míchání postupně přidáváme vodu, mouku smíchanou s kypřícím práškem a kakao. Umícháme hladké těsto, které rozprostřeme na olejem vymazaný a moukou vysypaný plech.
V jiné míse ušleháme tvaroh se dvěma žloutky, s cukrem, vanilkovým extraktem, pudinkovým práškem a lžičkou citronové kůry. Světlý krém pak pomocí lžíce pokládáme v hromádkách na tmavé těsto.
Buchtu pečeme v předehřáté troubě asi 3/4 hodiny. Do tmavého těsta zapíchneme špejli a když ji vytáhneme čistou, je upečeno.