recepty

Hrnkové knedlíky


Hrnkové knedlíky uvaříme jako přílohu pro různé omáčky. Jsou lehké a krásně nadýchané...
(celý recept)

Hrnkové knedlíky uvaříme jako přílohu pro různé omáčky. Jsou lehké a krásně nadýchané....

Ingredience receptu

  • 250 ml polohrubé mouky
  • 60 g rýžových burisonů
  • 4 vejce
  • 250 ml polotučného mléka
  • 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
  • mořská sůl
  • olivový olej

Způsob přípravy

Připravíme si porcelánové hrnky o obsahu 250 ml a vymažeme je olejem. Z bílků ušleháme tuhý sníh. V míse rozmícháme mouku s kypřícím práškem, pak přidáme žloutky rozšlehané v mléce a špetku soli.

Nakonec do těsta zlehka vmícháme burisony a tuhý sníh z bílků. Vymazané hrnky naplníme připraveným těstem asi do dvou třetin. V širokém kastrole přivedeme vodu k varu a hrnky do ní postavíme tak, aby byly do poloviny ponořené. Knedlíky vaříme 30 až 40 minut.

Po uvaření každý knedlík v hrnku po obvodu obřízneme a vyklopíme.


  • Kuchař: HanaRohlenová
  • Publikováno:

Kategorie: Přílohy

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Hrnkové knedlíky.
Nebo hledejte podobné podle části názvu hrnkové knedlíky .
Hledat podobné recepty na internetu jako Hrnkové knedlíky

Naši partneři