recepty

Hrušková povidla


Hrušková povidla si bez problémů doma uvaříme sami. Použít můžeme zralé i lehce přezrálé hrušky...
(celý recept)

Hrušková povidla si bez problémů doma uvaříme sami. Použít můžeme zralé i lehce přezrálé hrušky....
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření60 minPočet porcí10 porcí


Ingredience receptu

  • hrušky
  • bílý cukr
  • kyselina citronová
  • rum

Způsob přípravy

Ovoce omyjeme, odstraníme stopku, rozčtvrtíme a odstraníme jadřinec. Nejlépe na strojku na mletí masa hrušky i se slupkou rozemeleme.

Do širokého kastrolu nasypeme rozemleté hrušky, podlijeme je vodou a přivedeme k varu. Pak snížíme teplotu, kastrol přiklopíme pokličkou a zvolna hrušky dusíme za občasného míchání, aby se nepřipalovaly.

Asi po deseti minutách poklici odklopíme, teplotu snížíme na minimum a necháme ještě nějakou dobu vodu z povidel odpařovat. Občas je ode dna zamícháme. Když jsou povidla dostatečně hustá, přidáme cukr. Množství je asi 8 až 10 dkg na kilogram podušených hrušek, záleží na sladkosti ovoce a naší chuti.

Nakonec přidáme špetku kyseliny citronové, povidla promícháme, znovu je přivedeme k varu a povaříme ještě 4 až 6 minut. Hotová horká povidla přelijeme do čistých sklenic, na povrch nalijeme lžičku rumu a sklenice zavíčkujeme.

Hrušková povidla skladujeme v suchu a chladnu.


  • Kuchař: HanaRohlenová
  • Publikováno:

Kategorie: Pomazánky

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Hrušková povidla.
Nebo hledejte podobné podle části názvu hrušková povidla .
Hledat podobné recepty na internetu jako Hrušková povidla

Naši partneři