Hrušková povidla na frgály recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření120 minPočet porcí10 porcí

Hrušková povidla na frgály se připravují hlavně na Valašsku. Ale nic nebrání tomu, uvařit si je i doma.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 kg zralých hrušek
  • 250 ml vody
  • 500 g cukru krupice
  • 2 hřebíčky
  • 2 kardamony
  • 4 kuličky černého pepře
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • kousek skořicové kůry


Způsob přípravy

Troubu si předehřejeme na 170 stupňů. Hrušky oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a zbavíme jadřinců. Čtvrtky hrušek naskládáme do pekáče, lehce podlijeme vodou a v předehřáté troubě je pečeme půl hodiny. Pak hrušky zasypeme polovinou cukru a znovu pečeme půl hodiny.

Mezitím smícháme zbylý cukr se čtvrtlitrem vody, přidáme kardamon, pepř, skořici, hřebíčky a vanilku a vše krátce povaříme až se všechen cukr rozpustí. Pak nálev přecedíme, abychom se zbavili koření.

Upečené hrušky rozmixujeme tyčovým mixérem do hladké kaše a promícháme je s horkým nálevem. Ještě horká povidla naléváme do sterilizovaných sklenic, zavíčkujeme a při chladnutí je obrátíme dnem vzhůru.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Hrušková povidla na frgály recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Hrušková povidla na frgály.
Nebo hledejte podobné podle části názvu hrušková povidla frgály .
Hledat podobné recepty na internetu jako Hrušková povidla na frgály

Kde najít informace



×