Sdílet:

Hruškový crumble recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření45 minPočet porcí4 porce

Ovoce a drobenka, to je základ receptu na dezert jménem crumble, který je doma na Britských ostrovech. Pro velmi snadnou přípravu se mu také přezdívá nejjednodušší dezert na světě. A protože navíc skvěle chutná, rozhodně stojí za vyzkoušení.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 3 hrušky
  • 3 jablka
  • 100 g polohrubé mouky
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce nastrouhané citronové kůry
  • ¼ lžičky mleté skořice
  • 160 g třtinového cukru
  • 60 g změklého másla
  • 1 smetana ke šlehání


Způsob přípravy

Jablka a hrušky umyjeme, oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na středně velké kousky. Ovoce vložíme do menší zapékací misky (nebo ho rozdělíme do více malých misek na zapékání), zakapeme ho citronovou šťávou a smícháme se skořicí a 60 g cukru.

Zbylý cukr smícháme v jiné míse s moukou a citronovou kůrou. Přidáme změklé máslo a směs hněteme. Jakmile se ingredience propojí, rukama směs nadrobíme. Drobenku nasypeme na ovoce.

Troubu předehřejeme na 200°C. Zapékací misku vložíme na rošt ve střední části trouby a dezert pečeme přibližně půl hodiny.

Hotový crumble zdobíme vyšlehanou šlehačkou.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Hruškový crumble recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Hruškový crumble.
Nebo hledejte podobné podle části názvu hruškový crumble .
Hledat podobné recepty na internetu jako Hruškový crumble

Kde najít informace



×