recepty

Hruškový dezert


Hruškový dezert je lahodný a můžeme ho podávat teplý nebo studený. Na zdobení si vybereme buď mletou skořici nebo strouhanou čokoládu...
(celý recept)

Hruškový dezert je lahodný a můžeme ho podávat teplý nebo studený. Na zdobení si vybereme buď mletou skořici nebo strouhanou čokoládu....

Ingredience receptu

  • 2 hrušky
  • 2 lžíce nahrubo nakrájených mandlí
  • 1 banán
  • 2 lžíce rumu
  • smetana ke šlehání
  • čokoláda
  • mletá skořice

Způsob přípravy

Hrušky oloupeme, podélně rozkrojíme a vyřízneme jadřince. Banán rozmačkáme vidličkou a přidáme k němu nakrájené mandle. Směs důkladně promícháme.

Otvory po jadřinci naplníme banánovou směsí a připravené půlky hrušek naskládáme do kastrolu, zakapeme je rumem a podlijeme nepatrným množstvím vody. Při střední teplotě hrušky podusíme jen krátce, aby změkly a voda se vyvařila. Pak je naskládáme do misek, necháme 2 minuty zchladnout a ozdobíme šlehanou smetanou a čokoládou nebo skořicí. Můžeme hned podávat.


  • Kuchař: HanaRohlenová
  • Publikováno:

Kategorie: Moučníky

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Hruškový dezert.
Nebo hledejte podobné podle části názvu hruškový dezert .
Hledat podobné recepty na internetu jako Hruškový dezert

Naši partneři