Sdílet:

Hruškový dezert recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření30 minPočet porcí4 porce

Hruškový dezert je lahodný a můžeme ho podávat teplý nebo studený. Na zdobení si vybereme buď mletou skořici nebo strouhanou čokoládu.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 2 hrušky
  • 2 lžíce nahrubo nakrájených mandlí
  • 1 banán
  • 2 lžíce rumu
  • smetana ke šlehání
  • čokoláda
  • mletá skořice


Způsob přípravy

Hrušky oloupeme, podélně rozkrojíme a vyřízneme jadřince. Banán rozmačkáme vidličkou a přidáme k němu nakrájené mandle. Směs důkladně promícháme.

Otvory po jadřinci naplníme banánovou směsí a připravené půlky hrušek naskládáme do kastrolu, zakapeme je rumem a podlijeme nepatrným množstvím vody. Při střední teplotě hrušky podusíme jen krátce, aby změkly a voda se vyvařila. Pak je naskládáme do misek, necháme 2 minuty zchladnout a ozdobíme šlehanou smetanou a čokoládou nebo skořicí. Můžeme hned podávat.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Hruškový dezert recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Hruškový dezert.
Nebo hledejte podobné podle části názvu hruškový dezert .
Hledat podobné recepty na internetu jako Hruškový dezert

Kde najít informace



×