Sdílet:

Hruškový koláč recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření45 minPočet porcí6 porcí

Rychlý, jednoduchý a šťavnatý - přesně takový je hruškový koláč upečený podle tohoto receptu. Hotový je za chvilku a ocení ho nejen milovníci tohoto ovoce.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 150 g změklého másla
  • 3 vejce
  • 4 středně velké zralé hrušky
  • 150 g krupicového cukru
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 230 g špaldové mouky
  • ½ sáčku kypřícího prášku bez fosfátů
  • špetka soli
  • Pro ozdobu:
  • 50 g vlašských ořechů
  • 1 polévková lžíce vody
  • 2 polévkové lžíce cukru krupice


Způsob přípravy

Hrušky oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny. Aby nezhnědly, můžeme je pokapat trochou citronové šťávy. Kdo nemá ovoce čerstvé, může použít i to z konzervy. Jen je třeba ho nechat dobře okapat.

V míse vyšleháme do pěny změklé máslo, cukr, vanilkový cukr a špetku soli. Pak přimícháme vejce.

Mouku smícháme s kypřícím práškem do pečiva a směs přidáme k již hotovému základu pro těsto. Vše dobře promícháme, nejlépe to jde za pomoci ručního mixéru.

Dno dortové formy vyložíme pečícím papírem a těsto do ní nalijeme. Je trochu tužší, tak ho za pomoci stěrky rozetřeme pěkně po celém dně formy. Když je hotovo, vršek koláče ozdobíme hruškami, které lze skládat paprskovitě tak, aby tenčí konec směřoval ke středu. Každý kousek ovoce do těsta lehce přitlačíme rukou.

Vlašské ořechy nasekáme na hrubo a v misce je smícháme s dvěma lžícemi cukru a lžící vody. Poté jimi ozdobíme vršek koláče, který dáme do trouby předehřáté na 180°C a pečeme přibližně 30 minut.

Koláč chutná výborně, když je ještě trochu teplý. A když k němu připravíte domácí šlehačku, bude naprosto dokonalý.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Hruškový koláč recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Hruškový koláč.
Nebo hledejte podobné podle části názvu hruškový koláč .
Hledat podobné recepty na internetu jako Hruškový koláč

Kde najít informace



×