recepty

Husí játra


Husí játra připravená podle tohoto receptu můžeme podávat jako studený předkrm. Jako příloha je nejvhodnější čerstvé pečivo...
(celý recept)

Husí játra připravená podle tohoto receptu můžeme podávat jako studený předkrm. Jako příloha je nejvhodnější čerstvé pečivo. Husí játra ponořená do mléka nebo do podmáslí necháme v ledničce přes no...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření45 minPočet porcí6 porcí


Ingredience receptu

  • 500 g husích jater
  • 1 stroužek česneku
  • ½ kyselého jablka
  • 150 g husího nebo kachního sádla
  • 1 dl bílého vína
  • ½ cibule
  • 1 bobkový list
  • špetka mletého černého pepře
  • špetka mletého nového koření
  • špetka sušeného oregana
  • ½ l mléka nebo podmáslí
  • sůl

Způsob přípravy

Husí játra připravená podle tohoto receptu můžeme podávat jako studený předkrm. Jako příloha je nejvhodnější čerstvé pečivo. Husí játra ponořená do mléka nebo do podmáslí necháme v ledničce přes noc. Druhý den je z mléka vyndáme a důkladně osušíme. Na vysoké pánvi rozpustíme sádlo a osmažíme na něm cibuli nakrájenou na půlměsíčky. Přidáme nadrobno nakrájený česnek a jablko na malé plátky. Zasypeme oreganem, novým kořením a přidáme bobkový list. Když začne cibulka zlátnout, vložíme do pánve játra a z obou stran je zprudka opečeme. Pak přilijeme bílé víno a vše podusíme asi čtvrt hodiny, až jsou játra měkká, ale uvnitř ještě růžová. Játra přendáme na servírovací mísu, přelijeme výpekem z pánve, lehce osolíme a opepříme. Mísu uložíme do lednice a vychladíme. Servírujeme s pečivem.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Drůbeží

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Husí játra.
Nebo hledejte podobné podle části názvu husí játra .
Hledat podobné recepty na internetu jako Husí játra

Naši partneři