Indický hovězí guláš recept
Bohatá chuť a podmanivá vůně indických jídel je pro nás vždycky lákavá. Indický hovězí guláš je jedním z nich.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 kg hovězího masa
- 2 lžíce másla
- 1 lžíce čerstvého nastrouhaného zázvoru
- 2 hrnky květáku rozebraného na růžičky
- 8 mrkví nakrájených na kostičky
- 1 lžíce mleté pálivé papriky
- 2 lžíce mletého koriandru
- 4 stroužky česneku
- 1 lžíce kurkumy
- 1 hrnek mraženého hrášku
- 1 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky čerstvě mletého černého pepře
- 4 hrnky jemně nakrájené cibule
- 1 lžíce kmínu
- 2 hrnky vody
- 1 střední brambor
- 1 rajče
Způsob přípravy
Bohatá chuť a podmanivá vůně indických jídel je pro nás vždycky lákavá. Indický hovězí guláš je jedním z nich. Nejprve hovězí maso nakrájené na kostky prudce orestujeme v rozpáleném oleji po všech stranách. Pak maso z pánve vyjmeme děrovanou lžící, aby olej okapal. Nyní do oleje přidáme máslo a necháme ho rozpustit. Přisypeme pálivou papriku, nakrájenou cibuli, utřený česnek a nastrouhaný zázvor. Vše za stálého míchání trochu podusíme. Pak přidáme kurkumu, mletý pepř, koriandr, kmín a sůl. Znovu 2 minuty podusíme a ke směsi dáme hovězí maso a nahrubo nakrájené rajče.
Zalijeme dvěma hrnky vody a přivedeme k varu. Vše dusíme asi hodinu a půl. Mezitím ve velkém hrnci přivedeme k varu asi litr a půl osolené vody. Nasypeme květákové růžičky a vaříme asi 6 minut. Pak ho děrovanou lžící vyjmeme a ve slané vodě povaříme pokrájenou mrkev. Když změkne, přidáme ji k vařenému květáku a ve slané vodě uvaříme brambor. Nakrájíme ho na kostky a s květákem, mrkví a mraženým hráškem ho přidáme k masu. Vše pod pokličkou dusíme ještě 10 minut a jídlo je hotové.