recepty

Irské dušené hovězí


Irské dušené hovězí je lahodný guláš z hovězího masa, který přidáním černého piva a červeného vína získá neopakovatelnou chuť...
(celý recept)

Irské dušené hovězí je lahodný guláš z hovězího masa, který přidáním černého piva a červeného vína získá neopakovatelnou chuť. Jeho příprava je sice delší, ale není složitá a toto syté a velmi chutné ...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření40 minPočet porcí4 porce


Ingredience receptu

  • 800 g hovězího masa na guláš
  • 1 cibule
  • 2 bobkové listy
  • 1/2 lžíce sušeného tymiánu
  • 5 mrkví
  • 900 g červenohnědých brambor
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 4 celerové stonky
  • 2 lžíce soleného másla
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 hrnky hovězího vývaru
  • 3/4 hrnku červeného vína
  • 3/4 hrnku piva Guinness
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce cukru krystal
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 lžíce vody
  • sůl
  • pepř

Způsob přípravy

Irské dušené hovězí je lahodný guláš z hovězího masa, který přidáním černého piva a červeného vína získá neopakovatelnou chuť. Jeho příprava je sice delší, ale není složitá a toto syté a velmi chutné jídlo si určitě zamilujete. Omyté a osušené maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a ve vyšší pánvi do oleji opečeme dohněda. Přidáme utřený česnek a jen krátce osmahneme, aby se nespálil. Brambory, mrkev, cibuli a celer nakrájíme na střední kousky a vše společně s opečeným masem vložíme do většího hrnce. Na pánev kde jsme opekli maso dáme rozpustit máslo a přidáme tymián a cukr. Za stálého míchání přidáme rajčatový protlak a sojovou omáčku. Přilijeme červené víno, a zvolna vaříme asi 3 minuty. Důkladně směs ode dna promícháme dřevěnou vařečkou. Přidáme kukuřičný škrob, zalijeme hovězím vývarem a přivedeme k varu. Pak snížíme teplotu a dusíme asi 10 minut. Osolíme a pepříme, je-li třeba a můžeme dolít vodou. Nyní hotovou omáčku nalijeme na směs masa a zeleniny, přidáme pivo a bobkový list. Přivedeme k varu, pak teplotu snížíme a zvolna a za občasného míchání dusíme, dokud maso nezměkne, alespoň 4 hodiny. Podáváme horké, jako sytá večeře v chladných zimních dnech je irské dušené hovězí rozhodně to pravé.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Hovězí

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Irské dušené hovězí.
Nebo hledejte podobné podle části názvu irské dušené hovězí .
Hledat podobné recepty na internetu jako Irské dušené hovězí

Naši partneři