Irské dušené hovězí je lahodný guláš z hovězího masa, který přidáním černého piva a červeného vína získá neopakovatelnou chuť. (celý recept)
Irské dušené hovězí je lahodný guláš z hovězího masa, který přidáním černého piva a červeného vína získá neopakovatelnou chuť. Jeho příprava je sice delší, ale není složitá a toto syté a velmi chutné ...
Irské dušené hovězí je lahodný guláš z hovězího masa, který přidáním černého piva a červeného vína získá neopakovatelnou chuť. Jeho příprava je sice delší, ale není složitá a toto syté a velmi chutné jídlo si určitě zamilujete.
Omyté a osušené maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a ve vyšší pánvi do oleji opečeme dohněda. Přidáme utřený česnek a jen krátce osmahneme, aby se nespálil.
Brambory, mrkev, cibuli a celer nakrájíme na střední kousky a vše společně s opečeným masem vložíme do většího hrnce.
Na pánev kde jsme opekli maso dáme rozpustit máslo a přidáme tymián a cukr. Za stálého míchání přidáme rajčatový protlak a sojovou omáčku.
Přilijeme červené víno, a zvolna vaříme asi 3 minuty. Důkladně směs ode dna promícháme dřevěnou vařečkou. Přidáme kukuřičný škrob, zalijeme hovězím vývarem a přivedeme k varu. Pak snížíme teplotu a dusíme asi 10 minut. Osolíme a pepříme, je-li třeba a můžeme dolít vodou.
Nyní hotovou omáčku nalijeme na směs masa a zeleniny, přidáme pivo a bobkový list. Přivedeme k varu, pak teplotu snížíme a zvolna a za občasného míchání dusíme, dokud maso nezměkne, alespoň 4 hodiny.
Podáváme horké, jako sytá večeře v chladných zimních dnech je irské dušené hovězí rozhodně to pravé.