recepty

Italská plněná cuketa


Italská plněná cuketa je lehké jídlo k obědu nebo k večeři. Můžeme ho doplnit dobrým italským stolním vínem a určitě si skvěle pochutnáme...
(celý recept)

Italská plněná cuketa je lehké jídlo k obědu nebo k večeři. Můžeme ho doplnit dobrým italským stolním vínem a určitě si skvěle pochutnáme. Připravíme si nejprve náplň. Ve vyšší pánvi zahřejeme olej...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření2 minPočet porcí6 porcí


Ingredience receptu

  • 2 celerové stonky
  • několik větších cuket (celkem asi 1,5 kg)
  • 2 stroužky česneku
  • 1 bobkový list
  • 1 lžička chilli koření
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička krupicového cukru
  • 1 cibule
  • 400 g cherry rajčat
  • 300 ml hovězího vývaru
  • 2 mrkve
  • 150 ml červeného vína
  • 1 lžíce slunečnicového oleje
  • 12 ks italské klobásy
  • 1 lžička sušeného oregana
  • sýrová omáčka
  • 25 g strouhaného parmezánu
  • 125 g mozzarelly
  • 15 g másla
  • 15 g hrubé mouky
  • 250 ml mléka
  • mletý pepř
  • sůl

Způsob přípravy

Italská plněná cuketa je lehké jídlo k obědu nebo k večeři. Můžeme ho doplnit dobrým italským stolním vínem a určitě si skvěle pochutnáme. Připravíme si nejprve náplň. Ve vyšší pánvi zahřejeme olej, přidáme nadrobno pokrájené celerové stonky, mrkev nakrájenou na kostičky a nadrobno nasekanou cibuli.Restujeme dokud cibule nezměkne a nezačíná hnědnout. Nyní přidáme italskou klobásu, ze které jsme sloupli kůži a pokrájeli ji na malá kolečka. Přidáme i utřený česnek a za stálého míchání smažíme vše asi 4 minuty. Zasypeme moukou, přidáme cukr, oregano a chilli koření a ještě krátce osmahneme. Teď přilijeme víno, vývar, přidáme bobkový list a pokrájená rajčata. Přivedeme k varu a vaříme vše asi tak 35 minut. Občas promícháme. Když je masová náplň hotová, odstraníme z ní bobkový list a necháme ji zchladnout. Mezitím si připravíme sýrovou omáčku. V hrnci se silným dnem rozpustíme máslo a přisypeme mouku. Mouku jen krátce osmahneme a pak přilijeme mléko. Za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme 5 minut. Pak přidáme parmezán a vaříme 1 až 2 minuty, dokud se sýr neroztaví. Hrnec s omáčkou odstraníme z plotny, opepříme a osolíme podle chuti. Hotovou omáčku zatím pokryjeme fólií, aby nevznikl škraloup. Trouba musí být předehřátá na 180 stupňů. Cukety podélně rozpůlíme, vydlabeme a položíme na plech vyložený pečící folií. Aby se cukety neklopily, na spodní části je lehce seřízneme. Masovou směsí každou cuketu naplníme a navrch nalijeme sýrovou omáčku. Úplně nahoru pak položíme na plátky nakrájenou mozzarellu. Plech vložíme do středu trouby a pečeme 60 až 70 minut. Hotové zapečené cukety necháme trochu zchladnout a nakrájíme je na jednotlivé porce.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Hlavní chod

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Italská plněná cuketa.
Nebo hledejte podobné podle části názvu italská plněná cuketa .
Hledat podobné recepty na internetu jako Italská plněná cuketa

Naši partneři