Italská polévka minestrone je v italské kuchyni jedno z nejoblíbenějších jídel. Minestrone v podstatě znamená "velká polévka". (celý recept)
Italská polévka minestrone je v italské kuchyni jedno z nejoblíbenějších jídel. Minestrone v podstatě znamená "velká polévka". Je hustá, sytá a můžeme ji obměňovat podle toho, jakou sezónní zeleninu d...
Italská polévka minestrone je v italské kuchyni jedno z nejoblíbenějších jídel. Minestrone v podstatě znamená "velká polévka". Je hustá, sytá a můžeme ji obměňovat podle toho, jakou sezónní zeleninu do ní přidáme.
Do většího hrnce dáme rozpustit máslo a přilijeme olej. Nasypeme slaninu pokrájenou na malé kousky a opečeme. Přidáme nakrájenou cibuli, utřený česnek a ještě pár minut dusíme.
Potom do hrnce přidáme na kousky pokrájené brambory, mrkev a celer, a zase pár minut za stálého míchání opékáme. Přidáme naložené fazole, promícháme a po 2 minutách dušení přidáme nakrájenou cuketu.
Přikryjeme poklicí a asi 20 minut dusíme za občasného promíchání.
Po této době zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme rajský protlak, pokrájená rajčata, nasekanou bazalku a kůru z parmazánu. Osolíme a dochutíme pepřem.
Polévku přivedeme k varu a pak snížíme teplotu. Zvolna polévku vaříme asi půl hodiny.
Vyjmeme z polévky parmazánovou kůru a přidáme rozlámané špagety. Vaříme posledních 10 minut a polévku odstavíme z plotny.
Jednotlivé porce posypeme strouhaným parmazánem.