recepty

Italské těstoviny Alfredo


Italské těstoviny Alfredo rozhodně stojí za vyzkoušení,protože společná chuť těstovin Fettuccine, smetany a strouhaného parmezánu je nezapomenutelná. Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu...
(celý recept)

Italské těstoviny Alfredo rozhodně stojí za vyzkoušení,protože společná chuť těstovin Fettuccine, smetany a strouhaného parmezánu je nezapomenutelná. Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření20 minPočet porcí6 porcí


Ingredience receptu

  • 500 g těstovin Fettuccine
  • 2 lžičky strouhané citronové kůry
  • 1/2 hrnku čerstvé citronové šťávy
  • 2 1/2 hrnku smetany
  • 2 hrnky strouhaného parmezánu
  • 12 lžic másla
  • špetka nastrouhaného muškátového oříšku
  • sůl
  • čerstvě mletý bílý pepř

Způsob přípravy

Italské těstoviny Alfredo rozhodně stojí za vyzkoušení,protože společná chuť těstovin Fettuccine, smetany a strouhaného parmezánu je nezapomenutelná. Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Vhodíme do ní těstoviny a vaříme je za občasného míchání 4 minuty.Pak hrnec odstavíme z plotny a vodu z těstovin slijeme. Ve vysoké pánvi smícháme 2 hrnky smetany a citronovou šťávu.Přidáme máslo a vše vaříme přibližně 3 minuty, až se máslo rozpustí. Pak omáčku sundáme z plotny a přidáme do ní uvařené těstoviny. Dobře promícháme a přidáme zbývající smetanu a nastrouhaný parmezán. Vrátíme na plotnu, přidáme muškátový oříšek, pepř, sůl, citronovou kůru a za stálého míchání při nízké teplotě krátce povaříme, až omáčka úplně zhoustne. Na talíři těstoviny ozdobíme strouhaným parmezánem a snítkou máty.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Těstoviny

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Italské těstoviny Alfredo.
Nebo hledejte podobné podle části názvu italské těstoviny alfredo .
Hledat podobné recepty na internetu jako Italské těstoviny Alfredo

Naši partneři