recepty

Italská caponata s lilkem


Tradiční sicilské zeleninové jídlo, které svými ingrediencemi lehce připomíná ratatouille. Caponatu můžete podávat v malých porcích jako předkrm nebo jako hlavní jídlo. Výborně se hodí také jako lehká příloha k masu...
(celý recept)

Tradiční sicilské zeleninové jídlo, které svými ingrediencemi lehce připomíná ratatouille. Caponatu můžete podávat v malých porcích jako předkrm nebo jako hlavní jídlo. Výborně se hodí také jako lehká...

Ingredience receptu

  • 2 lilky
  • 1 červená cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 10 cherry rajčat
  • 10 ks zelených a černých oliv
  • 2 lžíce kapary
  • olivový olej
  • vinný ocet
  • čerstvá petrželka a bazalka
  • sůl a pepř

Způsob přípravy

Nakrájejte lilek na malé kostičky (cca 1–2 cm), osolte a nechte vykapat přebytečnou vodu.

Naprudko lilek osmahneme na pánvi na kapce oleje. Jakmile se kostky lehce opečou a změknou, přidejte nakrájenou cibuli a po chvíli také česnek.

Celou směs pár minut restujte a pak zeleninu zakápněte zhruba 2 lžícemi vinného octa a nechte odpařit.

Přisypte kapary, rajčata, olivy a vše společně duste doměkka tak, aby zelenina neztratila svou barvu a nerozpadla se.

Na závěr směs dochuťte solí, pepřem a čerstvými bylinkami. Podávejte s křupavou, na másle opečenou bagetkou.

Směs můžete doplnit o malé fazolky, kukuřici, cizrnu či piniové oříšky.


  • Kuchař: Adéla S.
  • Publikováno:

Kategorie: Vegetariánské

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Italská caponata s lilkem.
Nebo hledejte podobné podle části názvu italská caponata lilkem .
Hledat podobné recepty na internetu jako Italská caponata s lilkem

Naši partneři