Recept Jablečný koláč

Detail receptu na jídlo Jablečný koláč. Podrobný popis jak uvařit tento pokrm. Recept obsahuje podrobný seznam ingrediencí.

Jablečný koláč

Publikováno:   Nahraj fotku a vyhraj!

4

Jablečný koláč je moučník, který má spoustu podob. Jeden z báječných receptů na koláč na kterém si pochutnáte, je tento.

Ve velké míse smícháme mouku, sůl, prášek do pečiva a nastrouhaný muškátový oříšek.

Ve druhé míse ušleháme máslo, cukr, med a jedno po druhém i vejce. Přidáme polovinu vanilkového cukru a přilijeme za stálého míchání mléko. Nakonec postupně přidáváme směs s moukou a ušleháme hladké těsto.

Do vymazané dortové formy nalijeme hotové těsto. Jablka omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Na těsto pak plátky jablek naklademe do kruhů tak, aby se částečně překrývaly. Lehce je posypeme špetkou skořice a zbylým vanilkovým cukrem.

Koláč pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů přibližně 50 minut. Hotový necháme vychladnout, vyjmeme z formy a pocukrujeme moučkovým cukrem.

Jablečný koláč je moučník, který má spoustu podob. Jeden z báječných receptů na koláč na kterém si pochutnáte, je tento. Ve velké míse smícháme mouku, sůl, prášek do pečiva a nastrouhaný muškátový ...

Sdílejte článek:

  • Doba vaření: 60 min
  • Počet porcí 8

Recenze a hodnocení receptu Jablečný koláč


Napište vaší recenzi nebo komentář


Tento recept ještě nebyl okomentován
Recept Jablečný koláč

Ingredience receptu Jablečný koláč

2 hrnky polohrubé mouky
2 vejce
1/2 hrnku mléka
1/2 hrnku cukru krupice
2 lžičky mleté skořice
2 velká jablka
2 lžičky prášku do pečiva
1 lžička nastrouhaného muškátového oříšku
sůl
1/2 hrnku změklého másla
2 lžíce medu
vanilkový cukr

Recepty, které vás budou zajímat

Kategorie receptů Moučníky
Hledat podobné recepty jako Jablečný koláč

Podobné recepty jako Jablečný koláč


Naši partneři

×

Nahrání fotografie jídla

Zaregistrujte se a nahrajte fotky jídel a vyhrajte v měsíčních soutěžích.
Přihlásit se přes sociální sítě

×

Váš recept je nyní uložen!

Zaregistrujte se, aby jste se k uloženým receptům později dostal/a.
Přihlásit se přes sociální sítě


Podmínky použití | Ochrana os.údajů