Jablečný koláč se zázvorem je lahodný jablečný moučník s trochu jinou chutí. Rozhodně ho vyzkoušejte, stojí to za to. (celý recept)
Jablečný koláč se zázvorem je lahodný jablečný moučník s trochu jinou chutí. Rozhodně ho vyzkoušejte, stojí to za to.
Na pánvi rozehřejeme máslo a přidáme k němu jablka, která jsme oloupali a nakrá...
Jablečný koláč se zázvorem je lahodný jablečný moučník s trochu jinou chutí. Rozhodně ho vyzkoušejte, stojí to za to.
Na pánvi rozehřejeme máslo a přidáme k němu jablka, která jsme oloupali a nakrájeli na plátky. Přidáme skořici, hřebíček, mletý zázvor a nové koření a dusíme, dokud jablka nezměknou a přebytečná teplota se neodpaří. Pak sundáme z plotny a odložíme.
V míse ušleháme máslo s polovinou cukru do pěny. Přidáme vejce, citronovou kůru, rum, melasu, vanilkový extrakt a nastrouhaný zázvor.
Promícháme a za stálého míchání přidáme ještě mouku,jedlou sodu, mléko, jogurt a špetku soli. Umícháme hladké těsto.
Do vyḿazané koláčové formy nalijeme polovinu těsta, na ní navršíme dušená jablka a navrch dáme zbytek těsta. Uhladíme stěrkou a posypeme nasekanými jádry vlašských ořechů a zbytkem hnědého cukru.
Koláč pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů asi 1 hodinu. Povrch koláče by měl být upečený dozlatova. Můžeme podávat se šlehačkou nebo s vanilkovou zmrzlinou.